16 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKoncertVilághírű hegedűművész ad dupla hangversenyt a Pannon Filharmonikusokkal!

Világhírű hegedűművész ad dupla hangversenyt a Pannon Filharmonikusokkal!

Két élő közvetítéssel jelentkezik a héten a Pannon Filharmonikusok: február 23-án a Zeneakadémia Nagyterméből, 25-én pedig a Kodály központból, Mozart és Brahms csodálatos művei mellett, egy kis csavar, jazzmuzsika is felcsendül. A közös a koncertekben pedig a világhírű előadó, Benjamin Schmid, akit a 20. század legnagyobb hegedűművészei között tartanak számon.

A keddi, február 23-i koncerten Mozart D-dúr hegedűversenyét egy „bátor fordulattal” jazz követi. Friedrich Gulda és Selim Giray Versenymű gordonkára és fúvószenekarra című műve csendül fel, a hegedűszólós változatban Schmid pazar játékát, zseniális stílusérzékét hallhatjuk – derül ki a Pannon Filharmonikusok lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A vidám hangulatú mű eredetileg gordonkaverseny, a 20. századi zongorista Gulda jazz és könnyűzene inspirálta szerzeménye, amelynek kíséretét nem szimfonikus, hanem fúvószenekar adja, ütőkkel kiegészítve.

Hogy miért hirdeti úgy a zenekar a programot, hogy vidámság, optimizmus, humor és életerő várja a közönséget?

A műsorban elhangzó művek, még az est utolsó darabja (Brahms: IV szimfónia) is jó hangulatú. Ebben az életerős, teljes alkotóerejével dolgozó Brahmst ismerhetjük meg, akit ezúttal a jókedv inspirált.

A hangversenypár másik előadását tehát február 25-én közvetítik a Kodály Központból élőben 20 órai kezdettel.

Johannes Brahms D-dúr hegedűversenye, illetve IV. (e-moll) szimfóniája szólal meg.

A február 23-i élő közvetítést a zenekar Youtube-csatornáján ingyen nézhetjük, hallgathatjuk meg, a február 25-i előadásra viszont jegyet kell váltani. Erről további részletek ide kattintva olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő