50 milliót nyert a fideszes kormány alatt Mánfa

Az Új Kezdet csupán szűk fél éve létezik, eddig keveset hallattak magukról, a mánfai polgármester, Hohn Krisztina alelnökként szerdán viszont arról beszélt, hogy a kistelepülések nincsenek rajta a fideszes kormány térképén. Mánfa most nyáron nyert 50 milliót vízelvezetésre. Mindenesetre, ők az LMP-vel képzelik el a jövőt. 

hirdetés

Nyár elején hirdették ki a területi operatív program azon pályázatának eredményét, amelyben Mánfa is komolyan érintett volt. A kistelepülés a belterületi vízelvezetésre szánt teljes baranyai keret – ami elvileg több száz település számára állt rendelkezésre – negyedét vihette el. A keret az adott pályázati évben 215 millió forint volt, és bár tizenöt település jelentkezett kisebb-nagyobb munka elvégzésére, végül csak öt település nyert, köztük Mánfa is.

A májusban elnyert pályázat ismertetőjében az szerepel, hogy a pénzt a falu belterületén a Baranya-csatorna mederrehabilitációjára, a vízkár veszélyeztetettség csökkentésére fordítják. Ezzel egyidőben lakossági szemléletformálása is a cél, a környezettudatos és fenntartható csapadékvíz gazdálkodás köztudatba való átültetése érdekében. Úgy tudjuk, hogy a pályázatot gyakorlatilag a Baranya Megyei Önkormányzat végezte el, miután a mánfai polgármester a segítségüket kérte. A fideszes vezetésű megyei önkormányzat pedig meg is adta mindezt, és végül sikerrel jártak.

Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere, az Új Kezdet alelnöke éppen szerdán tartott arról sajtótájékoztatót, hogy Baranya nincs rajta Orbán Viktor térképén, azt mondta, “ez az utolsó jajkiáltás, mert nem veszik észre azt, hogy mi is itt vagyunk”. Korábban pedig egy bloggal azt közölte, hogy nem csak az elérhető pályázatok tűntek el, hanem a hatósági munka is kiüresedett.

Pár hete lapunknak úgy nyilatkozott, Baranya megyében már két választókörzetben is alakult csoportja a pártnak, tagjaik száma folyamatosan bővül, legkésőbb szeptember végéig megtörténik a „hivatalos megalakulás”.

– A jövő évi választásokon indulunk, úgy gondoljuk, kormányváltásra van szükség. Erősen haladunk az egypártrendszer kialakulása felé. Az ilyen egyeduralom, amely jelenleg hazánkban van, előbb vagy utóbb a demokrácia végét jelenti – vélekedett a politikus.

Az Új Kezdet egyébként az LMP-vel tervezi az együttműködést a közelgő parlamenti választáson – erről is beszéltek szerdán –, méghozzá azzal a Keresztes László Lóránttal, aki a legutóbbi választáson éppen a Mánfát is érintő választókerületben indult országgyűlési képviselőjelöltként az LMP színeiben. Ugyanakkor ha egyesíteni akarják az erőiket, akkor vagy Keresztes indul máshol, amivel elveszítheti a választókerületében szerzett ismertségét, vagy pedig Hohn Krisztinának kell lemondania a szűkebb hazájában szerzett ismertségéről és másik választókerületben indulnia.

  • András Szekeres

    Akkor a falujában a rengeteg legyet kellene kiirtani.A helyi állattartó telepen nem ártana a trágyát szabályosan kezelni.