Meggyógyította az Expo Centert

Csak egy ebédre ment a fehér ponyva alá, de vizsgálat lett belőle. Dr. Szabó András belgyógyász diagnosztizálta az Expót, majd úgy döntött kezelésbe is veszi. A gyógyítás pedig elindult, megnyitotta görkorcsolya centrumát – önerőből. 

hirdetés

Hétköznap üzletember és belgyógyász, négy gyermek édesapja. Hétvégén viszont felveszi a korcsolyát és az Expó sátrának kezelőjévé, ügyeletes orvosává, privát görkorcsolya oktatójává válik. Hogy hogyan jutott el idáig egy pécsi háziorvos? Ez egy több évtizedes álomnak köszönhető.

– Fiatal koromban láttam egy amerikai filmet – kezdi történetét Szabó András. Azóta dédelgettem magamban azt az álmot, amiben az emberek görkorin gurulnak, jó zene szól és mindenki mozog, jól érzi magát. Felnőttek, gyerekek külön-külön vagy éppen közösen.

Mozgásteret ad a fiataloknak

Az Expóba fénytechnikát hozott, zenét állított össze és több száz görkorcsolyát is lehet bérelni. Hogyan tudta ezt megvalósítani?

– Sok kilincseléssel, rengeteg támogatóval és egy kedvezményes bérleti szerződéssel. Amit itt látnak a körülöttem álló vállalkozók, sportbarátok támogatásából valósulhatott meg. Mögöttem áll a családom, négy gyermekem. Hétvégén ők kezelik a zenei hangpultot, ha kell segítenek felhúzni a görkorcsolyát. Az egész család benne van a “működtetésbe”.

Mind a négy gyereke görkorcsolyázik. Nem sokan mondhatják el, hogy egy ekkora játszóteret kapnak.

– Kezdetben úgy éreztem ők és a barátai használják csak az Expót. A majdnem kétezer négyzetméteres sátor alatt szinte elvesztek. Ma már más a helyzet. Az iskolások és a sportkedvelők is érdeklődnek a hely iránt.

Nézze meg görkoris videónkat!

Akkor ez most még nem a végleges állapot? Változhat még az Expó?

– Megkerestek falmászók, extrém sportolók is és tárgyalunk iskolákkal, hogy minél jobban kihasználjuk a teret. Nem zárkózom el semmi elől. A jövőben akár alternatív testnevelés órákat vagy éppen a szabadidejüket tölthetik itt az iskolások. Egy cél lebeg előttünk: olyanoknak adunk teret, akik normális keretek között, gyerekeket és családokat akarnak megmozgatni. De az is előfordult már, hogy születésnapi partit szerveztek ide a gyerekeknek.

Kétezer négyzetméter a göriseké

Mennyibe kerül mindez, úgy értem a sátor bérlése?

– Kedvezményes szerződés kötöttünk a Pécs Holding Zrt.-vel. Az ő érdekük is, hogy állandó bérlője legyen a sátornak. De ez nem azt jelenti, hogy egyéb eseményeket nem tudnak itt tartani. Volt már hétköznap céges rendezvény, de több napos táncverseny is. A kérdésére azonban konkrét válasszal nem tudok szolgálni (a versenypiac miatt – a szerk.), de azt elmondhatom, hogy korábban egy hétvégére 150-200 ezer forintért béreltük. Ez most változott.

Meddig van szerződésük?
– Határozatlan időre kötöttük. Szóval, ha jönnek az  emberek és megszeretik ezt a helyet, akkor tudunk maradni és tovább működtetni a görkorcsolyapályát. De jelen pillanatban a bevételeink éppen hogy fedezik a fénytechnika árát. Ez ilyen időszak, kivárunk.