A gyerekek paradicsoma lesz a pécsi állatkert

Különleges bejárást tartottak szerdán a pécsi állatkertben: az a cél, hogy még családbarátabb legyen a mecseki zoo, ehhez várta a park vezetősége a nagycsaládosok javaslatait. 

hirdetés

A Pécsi Székesegyház Nagycsaládosok Egyesületét és a babahordozókat forgalmazó My Baby Hug képviselőjét hívták meg szerdán a pécsi állatkertbe egy különleges bejárásra.

Mint Siptár Dávid, a pécsi állatkert igazgatója elmondta, az a cél, hogy a tavalyi fejlesztéseket folytatva még inkább családbarát legyen a mecseki zoo. Az állatkertbe látogatók már láthatták, hogy az elmúlt időszakban több ilyen jellegű fejlesztés is történt: új jeleket festettek fel például a sétányokra, amelyek mutatják, milyen útvonalon lehet lépcsők nélkül, babakocsival bejárni a parkot. A térképeket is lecserélték, az újak már azt is mutatják, hogy milyen szintemelkedésre kell számítani.

nagycsaládosok program, állatkert, hl03
Jól látható, merre célszerű babakocsival menni

– A pécsi az ország legmagasabban fekvő állatkertje, így nem véletlen, hogy olykor speciális terepviszonyokra is fel kell készülni a hegyen – vázolta Siptár Dávid. – Bízunk benne, hogy ezek a jelzések nemcsak a babakocsival érkezők, hanem a kerekesszékes vendégeink látogatását is segítik.

Az igazgató azt is elmondta, nem kell feltétlenül babakocsival bejárni a mecseki állatkertet, partnerük, a My Baby Hug révén ugyanis babahordozót is kínálnak a kisgyerekeseknek, a “babataxit” pedig le lehet adni a pénztárnál.

nagycsaládosok program, állatkert, hl04
Az egész állatkertet bejárták

Siptár Dávid hangsúlyozta, minden olyan javaslatot várnak a nagycsaládosoktól, amelyek azt segítik, hogy a gyerekek még kényelmesebben tölthessék az időt a parkban, és így az állatkert még inkább családbarát hellyé válhat.