A hosszú hétvégére is lezárnak több közterületet

A magyar kormány a húsvéti ünnepekre, majd az azt követő hetek hétvégi napjaira vonatkozóan a települések polgármestereihez delegálta a döntést a kijárási korlátozásról. Péterffy Attila polgármester közleményében ír a piacok, közterületek látogatási rendjéről május 1-e és 3-a között. Alább a közlemény szövege változtatás nélkül.

hirdetés

“Amint arról több fórumon is szóltam: a tapasztalatok alapján a pécsiek betartják az előírásokat, amiért ezúton ismét köszönetet mondok nekik. A pozitív visszajelzések és személyes tapasztalataim is azt mutatják, hogy az előző hétvégére bevezetett rendelkezések jól működtek. A május 1-e és 3-a közötti időszakra ennek értelmében gyakorlatilag ugyanazokat az intézkedéseket hozom meg, amelyek az ezt megelőző hétvégére vonatkoztak.

Piacok

A pécsi piacok látogatási rendje a május 1-3-i időszakban változatlan marad. 9 és 12 óra között csak a 65 évnél idősebbek látogathatják a pécsi piacokat, az ezen kívül eső időszakban pedig a 65. életévüket be nem töltött polgárok. A korábban meghozott rendelkezés, amely szerint a pécsi piacokon csak védőmaszkban lehetséges az árusítás, továbbra is érvényben marad.

Közterületek

A Tüskésréti szabadidőpark és annak parkolója, a Mandulás játszótér és annak parkolója, a Malomvölgyi szabadidőpark és annak parkolója, valamint a Tettye park és parkolója nem látogatható a május 1-étől 3-áig. Kivételt jelentett ez alól, hogy

– a Malomvölgyi tó és a Kökényi tó területét felkereshetik horgászok. A területen legfeljebb annyi horgász tartózkodhat, amennyi hivatalosan kijelölt horgászhely van, és nekik is be kell tartaniuk a szociális távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

– a Tüskésréti szabadidőparkot és parkolóját, a Malomvölgyi szabadidőparkot és parkolóját, valamint a Mandulás játszótér parkolóját május 1-étől 3-áig reggel 6 és 9 óra között használhatják/látogathatják azok, akik sportolási céllal keresik fel ezeket a területeket.

Természetesen továbbra is azt kérem önöktől, hogy ha tehetik, maradjanak az otthonukban!

Azt kérem továbbá, hogy mennyiben sportolás céljából látogatják a pécsi pihenőhelyeket, vegyék figyelembe, hogy a kutatások szerint ilyen esetben kilégzéskor a vírus jóval messzebbre is képes terjedni. Ezért azt javaslom, hogy sportolás közben legalább 10 méter távolságot tartsanak egymástól.

Vigyázzunk egymásra!

Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere”