A jövő héten már 35 fok is lehet

A jövő héten folytatódik a nyárias meleg idő, kedden és szerdán már 35 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet. Csapadék a hét második felében várható, a hétvégén mérséklődik a meleg, vasárnap néhol csak 20 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

hirdetés

Hétfőn derült, napos, száraz időre lehet számítani. Az Alföldön helyenként megélénkülhet a szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 12- 18, a legmagasabb hőmérséklet 30-34 fok között valószínű.

Kedden és szerdán is általában derült lesz az ég, néhol lehet kevés gomolyfelhő, de csapadék nem várható. Kedden a minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 31-35 fok között alakul. Szerdán a leghűvösebb órákban 14-20 fok lehet. Nappal 29-35 fokig emelkedik a hőmérséklet, északkeleten lesz a kevésbé meleg.

Csütörtökön délután, este északon és nyugaton megnövekszik a felhőzet, és helyenként zápor, zivatar is kialakulhat, de másutt túlnyomóan derült idő lesz. A szél megélénkül, zivatar környékén átmenetileg meg is erősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között lehet.

Pénteken változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödhet a szél. A leghűvösebb órákban 15-20, nappal 25-30 fok várható.

Szombaton és vasárnap változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, helyenként előfordulhat záporeső. Szombaton a legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 23-28 fok között alakul. Vasárnap a minimumhőmérséklet 10-16 fok között alakul, nappal 21-26 fokig melegszik a levegő – olvasható az előrejelzésben.

  • pepe

    engem sokkal jobban zavar az hogy minden létező hir forrás ezzel van el foglalva hogy meddig marad a kánikula??,hány fok van,igyál sok vizet sallllalalaa… itt a nyár kedves emberek!! az meg hogy ki miből megy nyaralni hát nem tudom nekem elég tétel az hogy gürizek a szezonba a tisztán meg kapott pénzemért és nem lopok, csalok,hazudok és igy tudok el menni nyaralni.Ha van strandunk ha nincs.És inkább el költöm ugyanazt a pénzt a horvát tengeren mint a sz..os Balatonnál!!!

  • Fóris Béla

    Hála a lökött városvezetésnek, nincs egy normális strand a városba, ha itt a kánikula lehet utazni. Csak mi egyszerű és jelentéktelen állampolgárok nem közpénzen utazgatunk sofőrrel és az állam által ajándékba kapott üzemanyag kártyával. Itt lenne az ideje, hogy elzavarjuk a heréket.