A Kaposvár halasztást kért, a PMFC belement volna, mégis lesz meccs vasárnap

A PMFC nem ment bele a halasztásba, vasárnap jöhet a Kaposvár elleni rangadó

Koronavírusos megbetegedések miatt a Kaposvári Rákóczi kérvényezte a most vasárnap esedékes, PMFC–Kaposvár NB II.-es bajnoki elhalasztását. A pécsiek nem mentek bele a meccs eltolásába, így a hétvégén megrendezik a azt.

A Merkantil Bank Ligában szereplő Kaposvári Rákóczi kedden jelentette be, első csapatának több játékosa, és a szakmai stáb több tagja is pozitív koronavírus-tesztet produkált. A somogyiak azt közölték, az érintettek elkülönítése után csupán nyolc mezőnyjátékosuk és két kapusuk maradt. Ezért megkeresték az MLSZ-t és a PMFC-t is, hogy a két csapat vasárnapra tervezett bajnokiját halasszák el.

A pécsi klub a mai napon adott ki egy közleményt, amelynek lényege: nem járul hozzá a meccs időpontjának megváltoztatásához. A PMFC közleménye szerint vezetőségük, a szakmai stábbal egyetértésben nyitott volt arra, hogy találjanak egy új, szakmailag is megfelelő időpontot.

Azonban az MLSZ szabályozása szerint, az őszi szezonban elhalasztott meccseket legkésőbb 2021 január 31-ig pótolni kell. ez pedig alaposan beszűkítette a mozgásteret.

Mivel addig már nem lesz újabb válogatott szünet, és a téli felkészülés kellős közepén sportszakmai szempontból nem várható el senkitől, hogy tétmeccset játsszon, ezért kénytelen voltak azt a döntést meghozni, hogy nem járulnak hozzá a Kaposvár elleni derbi elhalasztásához.

– Mi is voltunk hasonló helyzetben – mondta Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója. –

Szolnokon szinte a teljes stáb, és hat játékos, míg Szegeden nyolc labdarúgónk hiányzott a vírus miatt.

Kulcsár azt is megjegyezte, a PMFC sem tud majd teljes kerettel kiállni, ugyanis a visszatérők közül nincs még mindenki olyan állapotban, hogy bevethető lenne.

A klub honlapján Vas László vezetőedző kedden beszélt arról, hogy több játékosa 20 napot volt kénytelen otthon tölteni koronavírus-pozitivitás miatt. Sőt, Bajner Bálint például egy teljes hónapon át volt kénytelen otthon maradni, folyamatos pozitív teszteredményei miatt.

Egyvalami biztos: bár a Pécs–Kaposvár csörték mindig izgalmasak szoktak lenni, ezúttal még külön pikantériája is lesz a vasárnapi összecsapásnak. Talán még szerencse is, hogy ezúttal nem lehetnek kint a szurkolók a stadionban…

Hirdetés