A koronavírus miatt a pécsi gyermeksebészeten is változnak a szabályok

Mint oly sok más egészségügyi intézmény, a járványhelyzetre való tekintettel a Pécsi Gyermeksebészet is megváltoztatta járóbeteg-ellátásának rendjét. Ha nagy a baj, természetesen most is azonnal ellátják a kicsiket, kisebb panaszok esetén azonban érdemes telefonon egyeztetni. Persze egy szülőnek sokszor nem könnyű hirtelen eldönteni, mi is a teendő. Szerencsére a fáradhatatlan, megbízható pécsi szakemberekhez akármikor bizalommal fordulhatnak kérdéseikkel. Mutatjuk. 

hirdetés

Mint az a gyermeksebészet  Facebook-posztjából kiderült, fontos változás az osztályon, hogy a fertőzés terjedésének megelőzése érdekében minden vizsgálat előtt járványügyi nyilatkozat kitöltése és hőmérés szükséges.

A szülőknek mérlegelniük kell, mennyire komoly a gond: 

  • A friss sérüléssel vagy néhány napos, fokozódó panaszokkal érkező kicsiket 0-24 órában ellátják, azonnal. Hogy mikor van szükség sürgős ellátásra, arról itt írtak korábban
  • Néhány napos, de nem enyhülő panaszok esetén 1-2 napon belül meg tudják nézni a gyerekeket, de előtte telefonon történő előjegyzés szükséges.
  • Ha pedig korábban is ismert, vagy nem sürgős beavatkozást igénylő problémáról van szó, azt a vészhelyzet elmúltával tudják kezelni. 

Kérdés vagy bizonytalanság esetén természetesen folyamatosan rendelkezésre állnak az osztály dolgozói Facebook-üzenetben, vagy telefonon az alábbi elérhetőségeken:

Központi klinikai szám: 72/535-900. Mellékek: ambulancia – 37857 (sürgős esetben bármikor; időpontkérés esetén munkanapokon 1 és 4 óra között), osztály – 37811.

Kiemelt képünk illusztráció.