A Liberálisoknak is köszönhetik a civilek, hogy lesz helyük

Akármennyire is szeretne kimaradni a politikából, aligha tud a Soros által pénzelt Emberség Erejével Alapítvány, mivel a Liberálisok máris tüntetést szerveztek értük. Sőt, a minap megrendezett négyfős demonstrációjukat is végül úgy értékelték, hogy nekik köszönhető az, hogy kapnak helyet a Soros-irodások. 

Mint ismert, nagyjából negyedtucatnyian tüntettek a pécsi közgyűlésen a liberálisok meghívására, ami majdnem elmaradt, hiszen Berkecz Balázsnak, az Együtt önként felfüggesztett alelnökének a fővárosban volt elodázhatatlan dolga.

A helyzetet Ágoston Andrea, a Liberálisok baranyai vezetője mentette meg, aki ideiglenesen átvette Berkecztől a vezértüntető szerepét, és megszervezte az eseményt, sőt a Momentum Mozgalom helyi vezetőjét, Nemes Balázst is megnyerte az ügyüknek, valamint még két demonstrálót. A létszám ellenére a Liberálisok szerint nagyon is megérte tüntetni, hiszen szerintük most nekik is köszönhető, hogy helyet kaphat Pécsen a Soros által pénzelt Emberség Erejével Alapítvány.

Mint azt közleményükben írták, “a Magyar Liberális Párt örömmel vette tudomásul, hogy hiába a kormányzati nyomás, hiába a pécsi fideszes önkormányzati vezetés félelemkeltése, a pécsi polgárok nem rettentek meg, és talán az Ágoston Andrea által vezetett helyi Liberálisok tiltakozásának is köszönhetően, helyet biztosítottak annak a civil szervezetnek, amelyet a kormány Soros-kampánya keretében el akartak üldözni a városból. Pécs ismét bebizonyította: önálló, gondolkodni képes emberek lakják, akik átlátnak a kormányzati trükkökön és hazugságokon, és képesek pontosan felmérni, hogy miért, milyen humanitárius célokért dolgoznak azok a civilek, akiket ebbéli munkájukban Soros György támogat” – közölte a párt.

A pécsi Liberálisok ezért tovább tüntetnek majd.

Emlékezetes, az Emberség Erejével Alapítvány az egyik belvárosi vendéglátóhelyet szemelte ki magának, ám a hely üzemeltetői, bérlői azt mondták, hogy az ingatlan tulajdonosa a Soros ellenes kormányzati kampány miatt mondott nemet, holott a vendéglátóhely üzemeltetői megtehették volna, hogy továbbadják albérletbe.

Ezt követően a Facebookon több hozzászóló is – a kormány mellett – az épület tulajdonosát kárhoztatta, amiért nem engedte meg a civileknek, hogy helyet kapjanak a Reggeli emeletén.

Folytatják a megmozdulásokat

Lapunk először megkereste a főbérlő cég, a Griff-tex Kft. egyik tulajdonosát, Bencze Gézát, aki nem akart nyilatkozni, mondván, nem ő az ügyvezetője a vállalatnak. Ezért próbálkoztunk Brozovicsné Bencze Boglárka ügyvezetőnél is, ám ő is udvariasan, ám határozottan elzárkózott a nyilatkozattól.

Nem sokkal később egy újabb posztban pedig már azt írták az üzemeltetők, hogy “belátjuk, hogy a bérbeadó és köztünk érvényes bérleti szerződés számunkra a bérlemény albérletbe adását kizárólagosan a tulajdonos előzetes írásbeli engedélyéhez köti. Mi hibát követtünk el, mivel szóban, hónapokkal ezelőtt megállapodtunk az alapítvánnyal az albérletbe adásról és a tulajdonostól erre engedélyt csak 2017. 12. 12-én kértünk. A kialakult helyzetért nem tartjuk felelősnek a bérbeadó tulajdonost”.