A pécsi italozás legsötétebb bugyraiban jártunk!

Vannak pécsiek, akik szívesen ülnek ki egy hangulatos teraszra kortyolgatni a régió legzamatosabb boraiból. Na, ők most forduljanak el! Olyan pécsi „koktélokat” gyűjtöttünk ugyanis össze, melyek messze földön legendásak, vagy inkább hírhedtek. Nem is tudjuk, hogy ezek az italokhoz vagy a mérgekhez állnak közelebb, de annyi biztos: csak a rutinos pécsi italozók ismerik, ismerték őket. Mindegyiktől elhatárolódunk.

hirdetés

A Kupola szutyka

A mára már bezárt Kupola Presszó egyik legikonikusabb itala volt a Szutyok. Bár az igazi nevét nem tudjuk, mindenki mást említ, egy részlet azonban egyezik: az ital receptje. Végy egy tetszőleges szivacsot, itasd fel a pultra kicsöpögött italokat, majd egy rutinos mozdulattal facsard bele a nedűt egy feles pohárba. Gyorsan ildomos meginni, mert szeret „retúrjegyet venni”. Úgy tudjuk olvasóinktól, az italt több pécsi helyen is készséggel készítik el számunkra, hol ingyen ihatjuk, hol nyolcvan forintért. Állítólag a Café Dantéban is volt, ott Csavartnak hívták.

A Papucs Paraszt Tequilája

A csak mémekből ismert Paraszt Tequila receptje már olvasásra is gyomorforgató. A citromot hagymával, a tequilát pálinkával helyettesítik a keményebb pécsiek, a só az marad. A bezárt Papucs volt törzsvendégei számoltak be lapunknak a rettenetes italról, hozzátették, hogy onnan lehetett tudni, hogy igazán kemény helyen járunk, ha találkoztunk ezzel az italkülönlegességgel.

Szomorú Flamingó a Jobb Mint Otthon volt csaposától

A Jobb Mint Otthon ex-csaposa fejlesztette ki – úgy gyanítjuk, hosszú kísérletezések során – az úgynevezett Szomorú Flamingót. A recept szerint egy kétdecis pohárba kell keverni kétféle tequilát, vodkát, rumot, málnaszörpöt és jeget. Végül belekerült citromos fanta is, hogy ne legyen azonnali képszakadás az ital rövidtávú következménye.

A Monte Cristo Őrült Kutyája

Ha valahol Pécsen, akkor a Monte Cristo itallapján vannak veszedelmes keverékek. Az Őrült Kutyát azért szeretjük, mert a három cent vodka és eperszirup gyengéd harmóniáját öt csepp Tabasco változtatja dühöngő őrült kutyává, ezt talán még a gyengébb italozók is kipróbálhatják – természetesen saját felelősségre.

A Blöff Tojikuma

Bár nincs az itallapon ez a csoda, ha megsúgjuk a pultosnak, hogy szeretnénk egy Tojikumot, tudni fogja mire vágyunk. A Tojikum az Unicum és a tojáslikőr enyhén gyilkos keveréke, kizárólag erős gyomrú helyieknek ajánlott, úgy, hogy előtte nem esznek! Az italozásban jártas és Blöff-szerető olvasóink ugyanis kiemelték, hogy gyakran előfordul, hogy a tudatlan ivók „pórul járnak” ha a Tojikum előtt vacsoráztak.

Hubi Mary a hajdani Rák pultosától

Egy, a neve elhallgatását kérő pultos bocsátotta rendelkezésünkre az univerzum egyik legundorítóbb piájának receptjét. Az ital nem aratott osztatlan sikert a Rákban, ezért ahelyett, hogy felkerült volna az itallapra, „egyéjszakás kaland” lett belőle. Az igazán tehetséges csapos annak idején fogta a már-már unalmasnak mondható Bloody Mary receptjét, és abban kicserélte a vodkát Hubertusra. Nem tudjuk, kik kóstolták meg a remekművet, de ha olvassák cikkünket, fogadják részvétünket!

Ha önnek rémlik még valamilyen fajta pécsi “koktél”, írja meg nekünk kommentben, hogy tudjunk a ránk leselkedő veszélyről!

Lápi Halál a Barbakánból

És a végére legyen egy ismeretlen valami. A legenda szerint Karesz keverte a Barbakán kocsmában a Lápi Halál névre hallgató förtelmes pécsi koktélt. Körbekérdeztünk, de sajnos senki sem tudta pontosan, hogy mi van a Lápi Halálban, azt gyanítjuk, hogy a pultosok sem – mindenesetre hátborzongató még a neve is.

Frissítve: 

Olvasónk, Bata Norbert tudta a titkot: “A Lápi Halál tartalma (ha nem tévedek) egy deci vodka, egy deci vörösbor, egy deci baracklé – állítólag a Monte Cristóban még van”…

 • Elemér

  Örvendek
  Egy kedves pécsi belsős ismertette meg velem az alábbi receptúrát amit szerintem megéri felvenni a sorba.

  Lemész a krimóba: ,, Kérek egy Uzsit!”
  Uzsi: feles jäger húzóra, majd kisfröccs Béres cseppel húzóra.

 • László Kereszturi

  Sziasztok.
  Pár kedves ital kimaradt.
  1. Hubicsoki a Santa Mariaban
  Egy vastagabb pohárba hubertus majd egy fél sportszelet került , ezt be a mikróba 20 mp.re majd a forró,nyálkás izét egy húzásra el kellett fogyasztani. Sokan nem próbálták, pedig …finom.
  2. Alsósor avagy 100ft-os koktél a Rákban
  Nincs konkrét recept ..kb anno a rák alsó italsorából…ami a kommersz töményekkel kezdődött és ha jól emlékszem triple sec volt a vége…2 decis pohárba mindenből egy kicsi…ha megittad az egy 100asba került.
  Soksok próbálgatással kerestük a tökéletes receptet.
  Később kibővítettük a receptet…egy feltétel volt..sör és paradicsomlé ne kerüljön bele. A Rák pultosai többezer forintot spóroltak nekem …a májam nem nyilatkozil

  +1. Lelépős gyümölcskoktél
  Hazamenetel előtti vitaminbomba a rák pultosaitól szigorúan hajnali 4 után fogyasztható:
  0.5 – 0.5 deci barack,körte, cseresznye és szilva pálinka (kommersz)
  1 deci tonik
  Egyhúzásra érdemes…másképp minek nekiállni.

  A májam azóta jobban van…a tonikot továbbra sem szeretem.