A pécsiek kezébe helyezné a döntést az LMP

Az LMP szeretné, hogy a helyiek szabadon fejezhessék ki véleményüket – derült ki sajtótájékoztatójukon, ahol arról is beszéltek, aláírásgyűjtésbe kezdenek Pécsen, hogy az oktatási intézményeket adják vissza az önkormányzatoknak. 

hirdetés

Az oktatás helyzetéről és a Zrínyi-emlékévről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az LMP. Ikotity István országgyűlési- és Keresztes László Lóránt önkormányzati képviselők javaslatokat tettek a közoktatás rendszerének változtatásaira, és aggodalmukat fejezték ki a Zrínyi-emlékév előkészületeivel kapcsolatosan.

Ikotity István a közoktatás helyzetéről szólva elmondta, a jelenleg zajló mindennapi események nem egyik pillanatról a másikra robbantak ki, ezek a múlt év végén elfogadott köznevelési törvény hozadékai, amelyek most csapódnak le. Az oktatási rendszert alapjaiban kellene megváltoztatni, vélekedett, és az erre vonatkozó javaslatait ismertette a képviselő.

Szerinte a legfontosabb teendő mindenekelőtt az oktatási intézmények azonnal kivonása a Klik alól és visszahelyezése az önkormányzatok fenntartásába.

keresztes
Keresztesék aláírásgyűjtésbe kezdenek

– Óriási terhelésnek vannak kitéve a tanárok és a diákok nap mint nap, ez egyértelműen rontja a munka minőségét is. Erősen korlátozott az oktatók szabadsága a tankönyvek és egyéb taneszközök használatát illetően. Ffontos volna, hogy ezekről a problémákról mind az ő kezükbe helyezzék a döntést – vélekedett Ikotity.

Keresztes László Lóránt megerősítette politikustársa szavait, hozzátéve, hogy ezekben a napokban az lenne a legfontosabb, hogy a politikusok, önkormányzati képviselők fülébe eljusson a pécsiek szava, hallják meg és vegyék fontolóra kéréseiket.

Rövidesen aláírásgyűjtésbe is kezdenek városszerte, amely során a pécsiek elmondhatnák véleményüket arról, kerüljenek-e vissza az iskolák önkormányzati fenntartásba – mondta.

Keresztes említést tett az idei Zrínyi-emlékévről is, amelyet a kormány hirdetett meg 1566 jubileuma alkalmából. A képviselő aggályait fejezte ki; szerinte nincsenek még információk a szigetvári vár felújításáról, holott az egyik legfontosabb helyszín lesz szeptemberben, miután egy magyar-török-horvát államfői csúcstalálkozót tartanak ott.

  • Bence Novák

    kONKRÉZTAN AZ iNDIAI UTAZÓNŐRE GONDOL, pdsz PÉNZBŐL? jÓ AJÁNLAT. tÜNTETÉS KÖZBEN ?