A szövetségi kapitány a pécsi egyetem kiadványából tanul magyarul

Az UnivPécs szúrta ki, és kürtölte világgá büszkén, hogy Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya a PTE kiadványát felhasználva tanulja a magyar nyelvet.

hirdetés
Uránia Mozi

Marco Rossi a napokban Instagram-oldalán posztolta követőinek, hogy éppen magyarul tanul. A kapitány megjegyezte, hogy egyáltalán nem megy könnyen a tanulás, azonban nem adja fel, mivel Magyarországra második otthonaként tekint. És mivel tervei szerint még jó ideig itt fog dolgozni, fontosnak tartja, hogy ne csak megismerkedjen a nyelvvel, de megtanulja használni is azt.

Az országos sajtót végigjáró hír itt ér véget, azonban a Pécsi Tudományegyetem lapja, az UnivPécs kiszúrta azt, amit nem sokan. A Rossi posztjánál látható fotón ugyanis egyértelműen látszik, hogy a szövetségi kapitány a PTE kiadásában készült, Pelcz Katalin és Szita Szilvia által írt MagyarOK című kiadvány segítségével tanulja a nyelvet.

Az egyik szerző, Pelcz Katalin, a PTE ÁOK Nemzetközi Oktatási Központ magyar programjának vezetője ki is fejezte örömét, hogy egy hazánkban élő ismert külföldi az ő könyvüket választotta a tanuláshoz.

– Egyre több hazánkban teljesítő sportember érzi fontosnak, hogy beszéljen magyarul – nyilatkozta az univpecs.com-nak Pelcz. – S milyen igazuk van, hiszen a magyarok szívét megmelengeti, ha az anyanyelvükön szólnak hozzájuk.

A PTE hosszú évek óta szervez nyaranta Magyar Nyelv és Kultúra Nyári Egyetemet, amit idén is meg szeretnének tartani. Itt rögvest jelezte is Pelcz Katalin, hogy Rossit is nagy szeretettel várják az eseményre.

– Mire a kurzus kezdődik, addigra véget ér az EB, így remélhetőleg egy, a magyar válogatott sikeres szereplésétől felvillanyozott kapitányt köszönthetünk, aki a nyelvtanulás terén is szárnyakat kaphat.