200 fenyőfát osztanak ki

Idén karácsonykor az önkormányzat 200 fenyőfát ajándékoz rászoruló, szegény sorban élő pécsi nagycsaládosok számára. Az első fát szerdán adták át a Sándor utcában lakó Krécsó családnak.

hirdetés

Közel 200 karácsonyfa közül az elsőt Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő szerdán adta át a Sándor utcában élő Krécsó Lászlónak, feleségének és 5 gyermeküknek.

A városvezető a ház udvarán, a frissen kivágott fát körbeálló család jelenlétében elmondta, hogy ez még csak a kezdet, hiszen a jótékonysági akciónak köszönhetően karácsonyig még rengeteg rászoruló pécsi fog ajándékfenyő mellett ünnepelni. Csizi Péter ehhez hozzátette, hogy olyan sokgyermekes családokhoz fognak az elkövetkező hetekben ajándékfával betoppanni, akik önerőből nem tudják finanszírozni egy ünnepi fenyő megvételét és feldíszítését.

A Krécsó család öt gyermeket nevel
A Krécsó család öt gyermeket nevel

Krécsó Lászlóné szerint nem volt még ilyen nagy  karácsonyfájuk, bár feldíszíteni még nem tudják, mivel nincs hozzá égősoruk.

Páva Zsolt ajándékot kap
Kétszáz fát osztanak ki

Azonban a Krécsó család sem készült üres kézzel, a gyerekek házi készítésű karácsonyfadíszekkel köszönték meg Páva Zsoltnak és Csizi Péternek, hogy idén karácsonyfával ünnepelhetnek.