Álomeste torkosoknak

Egy évben egyszer a vendégek nem figyelik az árat. Ilyenkor az ínyencségeket is sokan rendelik az éttermekben. Torkos csütörtökön ugyanis az étlapon található tételek mind kedvezményesen fogyaszthatók. 

Idén országosan 840 étterem csatlakozott a Magyar Turizmus Zrt. akciójához. Pécsett 15 konyha várja azokat, akik valahova elmennének enni egy jót.

Ezek a pécsi éttermek teljes személyzettel készülnek erre az egész napos rohamra. A konyhákban főként az ínyencségeket készítik elő, ilyenkor ugyanis a vendégek kevésbé nézik az árakat. Jóval több szokott ilyenkor a különleges, árában is magasabb kategóriás ételekből fogyni.

– Ez egy valamivel drágább étel, most viszont, hogy minden fél áron van, nem olyan vészes megfizetni a különbséget – mondja Faddi Kristóf. Ő  általában menüzni jár éttermekbe, most viszont szűzpecsenyét rendelt.

Ezen a napon ugyanis a felhíváshoz csatlakozó éttermek vállalják, hogy az étel- és italfogyasztásból egyaránt 50%-os kedvezményt biztosítanak.

Öllés Krisztiántól, a Kafka Fogadó étteremvezetőjétől megtudtuk, hogy nekik is megéri, hogy egy évben egyszer 50%-ot biztosítanak az étlapról.

Az akció célja minden évben a magyar gasztronómia népszerűsítése. Időpontja azonban eltér a szokásostól, hiszen ezúttal nem a hamvazószerdát követő csütörtökön tartották meg. A változásra azért volt szükség, mert az az éttermek szempontjából szintén népszerű Valentin-napra esik.

Akinek pedig nem lenne elég egy estényi torkoskodás, az a következő hétvégére 100 szálláshely ajánlatai közül válogathat 10-50 százalékos árkedvezménnyel.

hirdetés