Az MSZP a nyugdíjasokkal gyakorol nyomást a kormányra

Pécsre érkezett a Magyar Szocialista Párt Nyugdíjas Parlamentje. Az ország összes megyéjét meglátogatják, és mindenhol ismertetik a – reményeik szerint – jövő évi kormányváltásuk után megvalósítandó koncepciójukat a nyugdíjemelésről, minimálbér-emelésről. 

hirdetés

A Nyugdíjas Parlament végigjárja az országot, összegyűjti a nyugdíjasok panaszait, majd azokat Orbán Viktorék elé tárja áprilisban, nyomást gyakorolva ezzel rájuk. Sőt, talán még a jövő évben eljövendő kormányváltás előszelének is tekinthető ez a baloldali nyugdíjas megmozdulás – erről beszéltek pécsi sajtótájékoztatón az ellenzéki párt országgyűlési képviselői.

Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője és a párt Baranya megyei elnöke elmondta, a megyében az emberek öregednek, a fiatalok elmennek, a fő vásárlóerőt a nyugdíjasok jelentik.

– A kimerült, fáradt nyugdíjas bányászokat pedig olyan helyzetbe hozták a sokszor 28 500 forintot nyugdíjjal, hogy a politika jelenti az egyetlen megoldást – mondta.

A Nyugdíjas Parlament fontos célja, hogy elmondják elképzeléseiket nekik, és meghallgassák az ő véleményüket is.

szoci sajtótájékoztató, hl05
Most a nyugdíjasokat képviseli a párt

Villám József, a Nyugdíjas Parlament elnöke arról beszélt, egy vezetésről sokat elárul az, hogyan viselkedik az idősekkel. Szerinte a Fidesz célja, hogy minél nagyobb zűrt és széthúzást okozzon, mert nekik akkor a legjobb.

Kijelentette: egységben az erő, a nyugdíjasoknak  most fontos országszerte összpontosítaniuk az erejüket, mert áprilisban nem csupán csúcsértekezletet tartanak a Parlamentben a tizenkilenc megyében gyűjtött tapasztalatokat összegyűjtve, hanem egészen a választásokig nyomást gyakorolnak a kormányra és részesei lesznek az MSZP választási kampányának 3 millió nyugdíjast képviselve.

Mesterházy Attila elmondta, ez a nyomásgyakorlás bizony nem lesz eredménytelen, hiszen már többször is bebizonyosodott, hogy a Fidesz számos olyan intézkedéseket hozott, amelyet korábban lesöpört az asztalról, lévén az ellenzék nyújtotta be azokat.

szoci sajtótájékoztató, hl03
“Orbán Viktor tönkretette a nyugdíjasokat” – hangzott el

A Nyugdíjas Parlament elmondásuk szerint megoldásokat kínál a kormányváltás utáni időszakra, és azon fognak munkálkodni, hogy ötvenezer forint alatt ne legyen nyugdíj az országban.

Mesterházy leszögezte: a hatvanöt év felettiek körében minden felmérés szerint nagyobb a támogatottságuk, mint a Fideszé. Szokás őket a nyugdíjasok pártjának nevezni, és erre büszkék is, hiszen ők ezt a korosztályt képviselik.

– Persze programjainkkal azért próbáljuk a fiatalabbakat is megszólítani – tette hozzá.