Az MSZP elmondta, amit nem fognak elmondani holnap mások

A városháza előtt tartott sajtótájékoztatót Tóth Bertalan az MSZP országgyűlési frakcióvezetője, és Szakács László országgyűlési frakcióvezető-helyettese. Témájuk az volt, ami holnap nem lesz Páva Zsolt beszédében, a Város napján.

hirdetés

– Határozott városvezetés kell egy határozott városvezetővel, nem egy olyannal, aki önálló gondolat nélkül hajtja végre a fővárosiak parancsait, mert valakinek onnan fentről az az érdeke. Olyan aki számára a pécsiek a legfontosabbak, és képes háttérbe helyezni a vezetőségtől kapott instrukciókat is, ha kell – ezeket a gondolatokat hangsúlyozták a legtöbbször a szocialista képviselők a sajtótájékoztató folyamán.

Tóth Bertalan újra és újra elmondta: a „tutyimutyi” polgármestert a fővárosból irányítják és mozgatják, és ha valamit sikeresen megvalósít az a budapesti fideszesek sikere, a pécsiek pedig ebből semmit sem látnak viszont.

szakács
Szakács szerint elszürkült és kihalt lett a város

Jól példázza ezt a vízmű visszavétele, vagy most a buszbeszerzések körüli problémák. Számos uniós pályázati botrány robbant ki, és számos olyan ígéret hangzott már el, amiből semmi sem teljesült – sorolta a problémákat Tóth.

Szakács szerint Pécs most elszürkült, zsáktelepülés lett, tele olyan fesztiválokkal melyekre nem járnak emberek, alig vannak turisták és diákok. Normális befektető be nem teszi a lábát a városba – mondta.

Ennek véget kell vetni, és ők véget is fognak vetni minden olyan dolognak, amely nem a pécsiek érdekét szolgálja, és utána fognak járni minden egyes disznóságnak – mondta Szakács László keményen.