Vádemelés lehet a pécsi majálisból

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást K. Zsolt 44 éves, J. Tamás 37 éves, V. Gábor 27 éves férfiakkal szemben. Az elkövetők a vörös csillaggal felvonuló Munkáspárt 2006 rendezvényét zavarták meg.

hirdetés

Az idei majális azért volt emlékezetes, mert a Munkáspárt 2006 bejelentette, le szeretnék tesztelni a rendszert, ezért vörös csillaggal vonulnak fel Pécs központjában. A menetelő, alig 60-70 fős csapat az Internacionáléra és más mozgalmi dalokra is rázendített, miközben kitűzték mellkasukra az önkényuralmi jelképnek számító vörös csillagot.

A társaságot azonban megzavarta néhány fiatal, akiknek mindez nem tetszett, berohantak a menetbe, s egyikük egy vörös zászlót is zsákmányolt Benyik Mátyástól, az Attac Magyarország elnökétől. Ő akkor lapunknak leszögezte: nem kommunista, ám még ha az is lenne, nem vehetnék el tőle a lobogóját.

Az akció nem maradt következmények nélkül, hiszen a rendőrség eljárást indított ellenük. A hatóság szerint a sértettet fenyegették, lökdösték.

Ott a kézben az ominózus zászló. Nagy volt a harc

A rendőrség állítja: a férfiak tettükkel olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsították, amely alkalmas volt arra, hogy a nyilvános rendezvényen résztvevőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsenek, és a köznyugalmat súlyosan megzavarják.

 

Vajon Nagy Imrére is emlékeznek?

A rendőrök garázdasággal gyanúsították meg őket. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság – szabadlábon hagyásuk mellett – folytatta a büntetőeljárást, a nyomozást befejezték, szeptember 9-én a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek küldik meg.

A történethez hozzátartozik: a vörös csillagos menetelés ellen megszüntették a nyomozást, mert a hatóság szerint nem követtek el bűncselekményt.

 • Hotter

  Csodás, és ma nemzeti kormányunk van!?? Nem a betiltott jelkép viselőit kéne perbe fogni??

 • Joci Sásdról

  Le a vörösökkel! Nagymuterékat taccsra tették, kisemmizték a komcsik a vörös csillag alatt masírozva.

 • Munkáspárt 2006

  Az lehet, hogy Zuschlag nem kér belőlünk, mert jól él nagyvállalkozóként a villájában, de 4,6 millió embert ez a rendszer elszegényített. A horthy-rezsim által elnyomorított 3 millió koldust is kiemeltük a gödörből, és tisztességes munkásember lett belőlük, ezeknek a honfitársainknak is megadjuk az esélyt.

  A vörös csillagnak, a nemzetközi munkásmozgalomnak, meg a Munkáspárt 2006-nak meg annyi köze van a sztálinizmus áldoztaihoz, mint Zuschlag nevében az “u” betűnek. A kapitalizmus 1600 millió embert ölt meg, a kereszténység pedig 800 milliót.

 • ilonahorvath143

  Ki az akit zavar a vörös csillag?.Nagyon szép és boldogan viselem ha lesz nekem is.

  Kopasznak:Téged meg had zavarjon.Engem meg a tök fejed zavar ,mégsem mártom bele a nagy kést ,mint a görögdinnyébe

  .Menjünk el szépen csendben egymás mellett,
  Te még annál is csendesebben.

 • Zuschlag

  Mi meg nem kérünk belőletek! Minket a vörös csillag zavar és a sok millió áldozatra emlékeztet. Ki

 • Munkáspárt 2006

  Mi, a Munkáspárt 2006 “Munkát! Kenyeret! Fedelet! és Tisztességes életet!” követeltünk a szegény társadalmi többségnek (4,6 millió ember, akiket a kormány magára hagy).

  Szembe meg jött 5 elmebeteg fasiszta nyilaskeresztekkel, akik erőszakosan ránktámadtak, mert ők a kisebbségek kiirtását, nemzeti monopolkapitalizmust és agresszív háborús külpolitikát akarnak.

  Nincs itt semmilyen kettős mérce, a rendőrség és a hatóságok ez ügyben kiválóan végezték a dolgukat.