Pécsett fektet be Abu-Dzabi?

Főként az egészségügy és a kultúra területén jöhetnek létre együttműködések Pécs és a második legnagyobb egyesült arab emírségekbeli város, Abu-Dzabi között. Pénteken Hamed Al Suwaidi, az egyik legbefolyásosabb, leggazdagabb család sarja volt a PTE rektoránál.

hirdetés

Pénteken Abu-Dzabi jeles delegációja érkezett Pécsre Bódis Józsefhez, a Pécsi Tudományegyetem rektorához tárgyalásra. Az ok, hogy az Egyesült Arab Emírségek egyik legismertebb és legelismertebb családja jelentős tőkét kíván Közép-Európába, azon belül Magyarországba invesztálni. Többek között egészségügyi beruházásokban, kulturális együttműködésekben gondolkodnak.

Mint azt Bódis József a Hamed Al Suwaidival folytatott megbeszélés után elmondta, az arab felet az itteni egyetemi képzésekről, a klinikai központ jövőbeni lehetőségeiről, a helyi tudományos életről tájékoztatta.
– Tárgyalópartneremet főleg az itteni lehetőségek érdekelték, hiszen leginkább az egészségügy, a rehabilitáció és a képzések területén működhetünk együtt. Nekünk is voltak javaslataink, hogy mely további irányokban indulhatnánk el együtt – mondta lapunknak a rektor.

Hamed Al Suwaidi pénteken körülnézett a klinikán is, és információink szerint találkozót kért Páva Zsolt polgármestertől is.

Konkrét elképzeléseiről egyelőre nem akart részleteket elárulni, szűkszavú nyilatkozatában mindössze annyit jegyzett meg, hogy reményei szerint egy gyümölcsöző kapcsolat első lépését tették meg most Pécsen.