Nagyot bővül 2017-ben a belföldi turisztikai piac, és ebből Pécs is kivette a részét, derül ki a Szallas.hu utazási szakportál elemzéséből. Pécs a tavalyi év egészét nézve bekerül a Top 10-be, azaz a legkedveltebb magyar turisztikai célpontok közé.

hirdetés
Uránia Mozi

Szallas.hu szakportál adatai szerint rekordmértékű bővülést hozott a belföldi turizmusban 2017, derül ki a cég frissen kiadott elemzéséből. Csaknem 15 százalékkal (egészen pontosan 14,3) nőtt a belföldi turisztikai piac az idegenforgalmi vállalkozás számításai szerint. A vendégéjszakák 70 százaléka rövid időre, 1-2 napra szólt, ez Pécs idegenforgalmát is jellemzi.

Pécs egyébként is jól szerepelt, hiszen ismét bekerült a turisztikai TOP 10-be, azaz a legkedveltebb úti célok közé a belföldi vendégek körében.

Az talán nem meglepő, hogy a listát Budapest vezeti, a második helyen pedig Siófok áll – nyaranta igazi nagyvárossá nő a Balaton-parti település. A harmadik helyen Eger áll. Pécs – ahogy 2016-ban is – a 8. helyet foglalta el 2017-ben. Mögötte van Debrecen és Hévíz, előtte pedig olyan ismert fürdővárosok, mint Hajdúszoboszló vagy Gyula.

A Szallas.hu arra is felhívta a figyelmet, hogy 2018-ban dömping lesz a hosszú hétvégékből (erről lapunk is írt, a pontos dátumokat itt lehet elolvasni), így bizonyára sokan indulnak el valahová kikapcsolódni. A szakportál adatai szerint egyébként tavaly a legdrágább foglalás 3,5 millió forintos volt, míg a legolcsóbb 1100 forintba került. A leghosszabb foglalás egy hónapos pihenés volt: 30 napra szólt; és leginkább augusztus 7-én akartak a magyarok nyaralni menni, ez volt ugyanis a tavalyi esztendő legtelítettebb napja.