Bezárt, de kinyit a Ti-Ti-Tá

Több hónapja állt üresen a város egyik leghangulatosabb szórakozóhelye, azonban a Strausz Ti-Ti-Tá hamarosan újult erővel nyitja meg kapuit. A név nem változott, a hely profilja ugyanakkor igen – de csak kicsit. Ijedelemre viszont nincs ok, a jelenleg felújítás alatt álló Ti-Ti-Tá továbbra is az alternatív és underground zenék, bulik, és egyéb rendezvények kis pécsi fellegvára marad.

hirdetés

A Strausz Ti-Ti-Tá az a hely volt, amire mindig lehetett számítani, ha a pécsiek egy-egy alternatív zenei megmozdulásra vágytak, ha ismeretlen zenekarokat akartak megismerni, vagy ha csak egy hangulatos helyen akartak legurítani pár sört. Épp ezért volt sajnálatos, hogy a hely a nyár folyamán megszűnt létezni. A több hónapja kihalt Ti-Ti-Tá azonban új vezetőséggel, új programokkal, új külsővel nyit újra, és mindenki megnyugodhat: jó hely lesz.

A felújítás már megkezdődött
A felújítás már megkezdődött

Dusa Dániel, a Ti-Ti-Tá új vezetője elmondta, hogy korábban már sok koncertet és rendezvényt szervezett a kultúrkocsmába, de az embereket nem vonzották a pár száz forintos belépők – épp ezért az új Ti-Ti-Tá eseményei teljesen ingyenesek lesznek. Csak az igazán nagy nevek, a híres fellépők koncertjeiért fognak elkérni az ajtónál egy minimális összeget.

A bejárati ajtó már új
A bejárati ajtó már új

A Ti-Ti-Tá ezentúl több lábon fog állni, heti 3-4 koncertet és eseményt fognak rendezni a megújult helyen. A meghívott előadók pedig a megszokott underground hangvételt fogják erősíteni. Főként goa, reggae, dub, minimal techno zenék fognak szólni, lesz bőven rap, hip-hop, és dubstep is, de Dusa nem fogja elhanyagolni a gitárzenei vonalat sem.

Mindemellett pedig továbbra is megrendezésre kerülnek olyan sikeres rendezvények is, mint a Slam Poetry, rendszeresen lesznek könyvbemutatók, szociális és közéleti témákat boncolgató kerekasztal-beszélgetések, külföldi egyetemistáknak szóló rendezvények (amelyeken a diákok is fellépnek különböző produkciókkal), valamint kiállítások is.

A lomtalanítás után jön az igazi megszépülés
A lomtalanítás után jön az igazi megszépülés

Az újjászülető Ti-Ti-Tá új külsőt is kap. Az egyik legfontosabb változást a kerthelyiség lefedése jelenti, amelynek köszönhetően esős időben sem kell majd a szűkös szórakozóhelyen nyomorogni. Így pedig a Ti-Ti-Tá hangulatos szabadtéri koncerthellyé is át tud alakulni. Az új külcsín másik fontos eleme a hányatott sorsú ZION mintájára készült graffitifestés lesz.

Az új Ti-Ti-Tában tehát bőven lesznek programok, már csak meg kell tölteni pécsiekkel. A nyitás pontos idejét egyelőre homály fedi, de meg fogja érni kivárni.

hirdetés