Borban, dalban úszik majd a város

Második alkalommal rendezik meg a Pécsi Pezsgő Borfesztivált szeptember végén, amely olyan sztárvendégeket vonultat fel, mint Miklósa Erika, Ruzsa Magdi, vagy a Király-testvérek. Lesz még bormustra, gasztronómiai különlegességek, és rengeteg jobbnál jobb nedű az ország minden tájáról.

hirdetés

A szeptember 20-29. között a Széchenyi téren megrendezendő fesztivált első ízben tavaly hozták tető alá, amely már akkor – a becslések szerint – több mint százezer látogatót vonzott. A sikeren felbuzdulva idén is folytatják a programot, amelyről szerdai sajtótájékoztatón számoltak be.

A sorozat egyik fővédnöke, Hoppál Péter parlamenti képviselő, a pécsi önkormányzat kulturális bizottságának elnöke elmondta, Pécs a kultúra városa, s nyilvánvaló, hogy a turisztikai szempontból is kiemelt gasztronómiának is helye van a város kulturális kínálatában.

A szervezők ígérik, tartalmas programok lesznek

A dél-dunántúli régió bővelkedik gasztronómiai értékekben, elég a környező borvidékekre gondolni. Az eseményhez pedig csatlakozik az európai bordalfesztivál is, így az a borfesztivált is erősíti – derült ki Hoppál Péter szavaiból.

Az E.ON által is támogatott fesztivál operatív vezetője, Bényi Gábor elmondta, átfogó képet szerettek volna adni a hazai borokról, ezért a magyar borvidék 60 pincészete mutatja be nedűit, és lesznek pálinkastandok is. Ehhez kapcsolódóan ételekkel is szolgálnak, valamint egy külön pulton csak hazai vizekben honos halakat szolgálnak majd fel.

A fesztiválon – a teljesség igénye nélkül – itt lesz Miklósa Erika, Ruzsa Magdi, a Király-testvérek, Ferenczi György, Détár Enikő, Marót Viki, de a Pécsi Vasutas Koncert Fúvószenekar is ad majd koncertet, valamint újdonságként egy színdarabot is bemutatnak. – mindezt teljesen ingyen tekintheti meg a közönség.

A programot a 20. bordalfesztivál koronázza meg. A Lakner Tamás művészeti vezető által elindított rendezvényen lesz villányi bormustra, pincekoncertek, valamint közös éneklés is Pécs lakóinak részvételével. Az énekes fesztiválon idén hat európai ország képviselteti magát.

  • xx

    Lakner Tamás tevékenységében még soha nem kellett csalódni.