Bosszúból raboltak?

O. Zsanett (24) és élettársa H. Attila (26) amatőr módon rabolta ki korábbi munkaadóját. A nő korábban dinnyét árult a vállalkozónál, akit bosszúból rabolt ki, mert kevés fizetést ígért neki. Az ügyészség vádat emelt ellenük.

hirdetés


O. Zsanett három hétig volt előzetes letartóztatásban, a napokban engedték ki a börtönből. A nőt bűnsegédlettel vádolják, a gyanú szerint ő volt az, aki rávette élettársát a rablásra. A nő szabadulása után sms-ben mentegetőzött volt főnökének, amelyben azt állítja, hogy bebizonyosodott, hogy semmi köze a rabláshoz..
„Kiengedtek a börtönből, mert kiderült, hogy én ebben nem vettem ebbe az egészbe részt, nem én akartam, ott sem voltam! Sajnálom!”

A magát ártatlannak mondó nő valószínűleg nem is tudja, hogy az ügyészség rablásban való részvétel miatt bűnsegédlettel vádolja, ami 2-től 8 évig terjedő börtönbüntetéssel fenyegeti.

Az ügyészség közleménye szerint a pár augusztusban határozta el, hogy a Magyarürögi úton lévő dinnyeárustól megszerzik a nála található készpénzt. Ennek érdekében augusztus 15-én a pár férfi tagja magához vett váltóruházatot, valamint egy paprika spray-t, majd az élettársával együtt elment az árushoz. Itt a férfi – miközben élettársa figyelt – lefújta az eladót, majd az így megszerzett 66 ezer forinttal elmenekültek.

– Elém állt, majd lefújt, fogta a pénzkazettát és futott. Utána rohantam, de ekkor még egyszer lefújt. Ekkor már öszeestem, annyira mart a gáz – mesélte lapunknak a rablást az eladó, H. Virág.

A rabló páros ezek után az út mellett futott, szerencsétlenségükre épp egy rendőrautó jár arra, így pár perc után el is fogták őket.

O. Zsanett tavaly ugyanitt árult dinnyét. Idén is kapott volna munkát, de kevesellte a havi 120 ezer forintos fizetést, ezért élettársával, 100 méterrel feljebb nyitottak egy zöldségest, ami egy hét után csődbe ment – ekkor tervelték ki a rablást.

Az ügyészség közleménye szerit nehéz anyagi körülmények között éltek, a férfi két kiskorú gyerekét ketten nevelték. A nő közösségi oldalán látható képek szerint viszont nem tűnik úgy, hogy a nőnek anyagi gondjai lennének, miután nemrég vett egy fekete BMW-t, amely előtt Zsanett büszkén pózol.