Még mindig tart a hajtóvadászat

Brutálisan összeverték és megpróbálták megerőszakolni Páva Zsolt lányát múlt péntekre virradó hajnalban Pécsett. A gyanúsítottat egyelőre nem találja a rendőrség. Nagy erőkkel keresik.

FRISSÍTÉS 13:01

Mindenki Nyergest keresi

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség Nyerges Zoltánt, Páva Zsolt lányának támadóját. Úgy tudjuk, a brutális támadó keresésében a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhás, illetve civil ruhás állományán túl a Pécsi Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség, a Baranya Megyei Polgárőrség munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ speciális egységei is részt vesznek.

Noha Baranya csaknem minden településén több helyen is kifüggesztették Nyerges arcképét, egyelőre nem érkezett hiteltérdemlő információ a hollétéről.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

CSÜTÖRTÖK

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

Frissítve (13:17)

Lehet, hogy nem is él Nyerges Zoltán?

Információink szerint a rendőrség nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy Nyerges Zoltán már nincs az élők sorában. Rendőrségi forrásból úgy tudjuk, azért következtetnek minderre, mert Nyerges Zoltán “nem mozog”, vagyis hitelt érdemlő bejelentés eddig nem érkezett a hollétére vonatkozóan. Nagy valószínűséggel tehát rejtőzködik valahol, vagy már nem is él, netán öngyilos lett.

Utóbbi elképzelést erősítik azok az általunk megkérdezett szociális munkások is, akik naponta kerülnek kapcsolatba utcán élőkkel. Ők azt mondják, a nemi erőszakot, vagy a nőkkel szemben elkövetett, aljas bűncselekményeket maguk az elítéltek – sokszor a hajléktalanok – is megtorolják a börtönben, így aki ezért kerül be annak az életéért kell megküzdenie minden nap odabent.

Más vélemények szerint viszont elképzelhető, hogy Nyerges Zoltán egyszerűen halálra fagyott a Mecsekben, ha igaz az a feltételezés, hogy az erdőben próbált elbújni és menekülni a rendőrök elől.

Kerestük Zsobrák Pétert, a rendőrség szóvivőjét is ezekkel az új információkkal kapcsolatban, de mindössze annyit mondott, nem adhat felvilágosítást arról, pontosan milyen feltételezések alapján és hogyan folyik a Nyerges utáni hajtóvadászat.

 

Frissítve (12:03)

A nap folyamán a Basamalom utcánál rengeteg rendőrautót láttak olvasóink, akik arról számoltak be, hogy vélhetően a megyei bűnözői toplistán szereplő V. Csabát állították elő. A férfit kitartottság, csalás, lopás, közokirat-hamisítás miatt keresték. A körözött személyt a Nyerges Zoltán utáni hajsza kapcsán sikerült lekapcsolni.

FRISSÍTVE (08:50)

Facebook üzenetben köszönte meg reggel Páva Zsolt azokat a támogató postokat, amelyeket neki küldtek az emberek az elmúlt napokban. A polgármester üzenőfalán több százan jelezték együttérzésüket és kívántak neki kitartást.

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

SZERDA

——————————————————————————————————————————————————————————————————————–

FRISSÍTVE (20:15)

Több szirénázó rendőrautó húzott el nagy sebességgel néhány perccel ezelőtt a Magyarürögi úton. Tudósítónk a környéket is bejárta, ugyanakkor a rendőri mozgást nem tapasztalt.

FRISSÍTVE (17:22)

Az alvilág is Nyerges nyomában van 

Nyergest nemcsak a rendőrség, de az alvilági körök is keresik! A HírTV-nek nyilatkozott egy férfi, aki nemrég szabadult tíz éves börtönbüntetéséből. Azt mondta, olyan információik vannak Nyergesről, amelyet nem akarnak a rendőrséggel megosztani. Ha ők találják meg előbb, a roma szokások szerint járnak el vele.

– Roma önkéntesek keresik ezt az illetőt, azért, mert mi is elítéljük ezt a bűncselekményt. Mi szeretnénk átadni a hatóság kezébe – nyilatkozta a HírTV-nek egy, az alvilágban is jól ismert pécsi férfi.

 

FRISSÍTVE (15:35)

Újabb bűncselekményeket is elkövethet Páva Zsolt lányának támadója

Nagy a valószínűsége annak, hogy Nyerges Zoltán újabb bűncselekményeket követ el annak érdekében, hogy menekülés közben fenn tudja tartani magát – mondja a rendőrségi szakértő.

Schilli Zoltán nyugalmazott alezredes korábban dolgozott a belső elhárításnál és a kiemelt ügyek osztályánál a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon. Szerinte, mivel Nyerges Zoltánnak nincs pénze,  de az önfenntartáshoz szüksége van élelmiszerre és pénzre a meneküléshez, bűncselekményeket fog elkövetni, hogy ezeket megszerezze.

Ismerősöktől is megpróbálhat szerezni ételt és pénzt, de erre kicsi az esély – a szakértő szerint, ráadásul a rendőrök szinte minden ismerősét ellenőrzik, figyelik.

Schilli Zoltán úgy véli, Páva Zsolt lányának támadója pincékben, présházakban húzhatta meg magát, ezért a mecseki dűlőkben, kertes részeken élőknek fokozottan kell figyelniük, mert ott bukkanhat fel a férfi.

– Nem kizárt, hogy újabb erőszakos bűncselekményt követ el, és sajnos az is lehetséges, hogy ez már meg is történt – mondta.

Az exrendőr szerint ugyanakkor a férfi akár már el is hagyhatta a várost, ezért Orfű, Tekeres, Kovácsszénája környéke is a nyomozók látókörébe kerülhet. Az is előfordulhat, hogy egy tehervonatra felkapaszkodva már eltűnt, s több száz kilométerre van Pécstől.

– Nincs pénze, jegyet aligha vett vonatra, buszra. Tudja azt is, hogy ilyenkor az állomásokat és azok térfigyelő kameráit is fokozottabban ellenőrzik a rendőrök – magyarázza.

A volt zsaru azt is elmondta, valódi hajtóvadászat zajlik Nyerges után, amiben rengetegen vesznek részt, több szálat is ellenőriznek. Szerinte a médiafigyelem nem árt a nyomozásnak, sőt a nagyobb sajtóvisszhang támogatja a rendőrök munkáját, hiszen a megszokotthoz képest jóval többen próbálnak a segíteni bejelentéseikkel.

 

FRISSÍTVE (13:45)

Pentát szedett be Nyerges Zoltán?

A pécsi drogambulancia vezetője szerint dizájnerdrogot használhatott Nyerges Zoltán. Ez viszont szerinte alkalmatlan arra, hogy egy normális embert nemi erőszakra vagy annak kísérletére sarkalljon.

Nyerges a Facebookra egy olyan fotót is feltöltött, amelyen valamiféle fehér por látható egy CD-tokon.

Egyik olvasónk azzal kereste meg lapunkat, hogy a szer nagy valószínűséggel pentolin, közismertebb nevén penta (kristály), azaz egy könnyen hozzáférhető, közkedvelt dizájner drog. Beszámolója szerint Meszesen, valamint a Hősök tere környékén élő és mozgolódó tízen-huszonéves fiatalok ezt a szert majdnem napi rendszerességgel használják. Olvasónk szerint a drog egyik hatása, hogy agresszívvé teszi, gátlástalan tettekre ösztönzi használóját.

Penta?

Az ügyben megkerestük a Pécsi Drogambulancia vezetőjét, Szemelyácz Jánost, aki azt mondta, a lefotózott szer nagy valószínűséggel valóban penta kristály, azonban egy normális ember ettől nem lenne erőszakos.

– Példaként érdemes felhozni az ozorai fesztivált, amelyen a szóbeszéd szerint szinte mindenki használt hasonló szereket, mégsem történt egyetlen erőszakos cselekmény sem. A penta kristály hatásában az exstasyhoz hasonlítható, azaz inkább euforikus élményeket, boldogságérzetet okoz – mondja Szemelyácz.

A szakember egyébként a legtöbb olcsó droggal kapcsolatban azt mondja, egyik sem alkalmas arra, hogy pszichikailag egészséges embereket erőszakos cselekmények elkövetésére ösztönözzön.

– Ha már ilyet keresünk, legfeljebb az úgynevezett angyalpor válthat ki agressziót – tette hozzá.

Szemelyácz szerint az alapvetően agresszív emberek sokkal inkább az alkoholtól lesznek még inkább erősek.

– Viszont az idegileg amúgy is labilis, alapvetően is agresszív beállítottságú emberek tulajdonságait erősíthetik, ha drogot – akár penta kristályt – használnak. Kifejezetten erre visszavezetni a tetteket azonban nem lehet – mondja a szakember.

[frame]

Új drognak számít

A Nyerges Zoltán által feltöltött képen nagy valószínűséggel szereplő penta kristály tavaly jelent meg a piacon, így viszonylag újnak számít. A stimuláns fő összetevőjét, a béta-keto-metilbenzodioxilipentamint már a hatvanas években felfedezték, de kábítószerként csak újabban használják. A penta kristály grammjához az apróhirdetések szerint már 2-3 ezer forintért hozzá lehet jutni.

[/frame]

 

FRISSÍTVE (11:35)

Ötödik napja tart a hajtóvadászat, de egyelőre nem találja a rendőrség Páva Zsolt lányának támadóját. Annyit tudunk, hogy ma is nagy erőkkel folyik a keresés, a rendőrök továbbra is minden bejelentést és információt ellenőriznek.

Megerősített rendőri jelenlét van a pályaudvarokon, ma is Nyerges Zoltán fotójával kérdezősködnek a rendőrök.

Ötnapos hajtóvadászat – Hajtó- és sajtóvadászat

Némi túlzással ugyan, de lassan egy hete üldözik már a pécsi fantomot. Üldözik? Inkább csak bottal ütik a nyomát – írja kritikájában Chat Géza! A teljes cikket itt tudja elolvasni.

FRISSÍTVE (19:25)

Újra a Magyarürögi úton a rendőrök

Ismét nagy erőkkel, de már a TEK-kommandósok nélkül vonultak ki a Magyarürögi út környékére rendőrök kora este. Kollégánk tájékoztatása szerint körülbelül 30-an lehetnek és házról-házról járnak, kérdezősködnek.

Az út felsőn részén nézelődtek és csöngettek be a házakba – mesélte egy ott lakó.

Kerestük Zsobrák Pétert, a rendőrség szóvivőjét is, hogy milyen új információ merült fel, amiért újra a Magyarürögi útra vezényeltek ekkora látszámú rendőrt, de egyelőre türelmet kért.

 

FRISSÍTVE (15:16)

Először beszélt a rendőrség

Száznál is több bejelentést, címet ellenőriztek a rendőrök hétvégén – közölte Zsobrák Péter, a rendőrség szóvivője. Közölte azt is, minden egyes beérkező információt kivizsgálnak, egyetlen bejelentést sem hagynak figyelmen kívül.

Arról, hogy Páva Zsolt lányának támadója a városban, netán a Mecseken bujkál-e, vagy már elhagyta a várost, a rendőrök egyelőre nem beszéltek. Azt azonban hangsúlyozták, hogy ezekben a percekben is nagy erőkkel és folyamatosan keresik Nyerges Zoltánt.

A pécsi buszpályaudvaron is mutogatták Nyerges képét

[video:68495]

 

FRISSÍTVE (14:02) – Az országos romák is pénzt adnának a nyomravezetőnek

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) csatlakozik a pécsi cigány nemzetiségi önkormányzat kezdeményezéséhez, és százezer forint nyomravezetői díjat ajánl fel a Páva Zsolt polgármester lányát megtámadó Nyerges Zoltán elfogása érdekében.

A szervezet  közleménye szerint a felajánlás mellett azt kérik képviselőiktől és a magyarországi cigányságtól, hogy segítsék a Páva Zsolt polgármester lányát múlt pénteken megtámadó férfi elfogását.

Mint írták, hétfőn levélben kérik csaknem ötezer képviselőjüket, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy a körözött, 23 éves, feltételezett elkövető „sehol ne érezze magát biztonságban az országban”.

Kiemelték: a magyarországi roma társadalomnak össze kell fognia az egész magyar társadalommal annak érdekében, hogy „a gyermekeinket, lányainkat meggyalázókat és a társadalmi békét örökösen megzavaró erőszakoskodókat mihamarabb rács mögé juttassák.”

FRISSÍTVE (11.49)

Fogyóban vannak Nyerges Zoltán ismerősei

A Facebook adatlapjának tanúsága szerint máris néhány fővel megcsappant a támadó baráti köre, néhány napja még 90-nél többen ismerték, ma reggelre már csak 86-an vállalnak közösséget vele.

FRISSÍTVE (HÉTFŐ 11:35)

A speciális mentősök is beszállnának a hajtóvadászatba

Felkészült a Misina Mentőcsoport arra, hogy bármikor hadra foghatják őket. Egyelőre azonban nem szólt nekik a rendőrség. Bodor Csaba, a Misina Mentőcsoport vezetője lapunknak elmondta: több kiképzett kutyával tudnának nekiindulni a Mecseknek, ha kell. Az ebek hatórás szagnyomokat is képesek követni.

Bodor Csaba hozzátette: a rendőrséggel együttműködésük is van, ami azt jelenti, ha eltűnt vagy sebesült személyt keresnek, akkor ők bármikor tudnak segíteni. Egyelőre azonban szolgálataikat nem vette igénybe a rendőrség, felkérést még nem kaptak, hogy segítsenek megtalálni Nyergest.

– Arra még nem volt példa, hogy bűnöző nyomába kellett volna erednünk, de természetesen ez sem akadály számunkra – mondta Bodor Csaba.

A Misina Mentőcsoport jól ismeri a Mecseket, többször gyakorlatoznak bozótos, erdős területeken.

Kérdésünkre, hogy szerintük merre tud ennyire elbújni Nyerges, azt a választ kaptuk, hogy ha az Orfű felé vezető útról indult felfelé, akkor több barlangot is találhat, amiben meghúzódhat a napok óta keresett támadó.

 

FRISSÍTVE (HÉTFŐ 10:28)

Nyerges Zoltán még mindig szökésben van. Információink szerint számos bejelentés érkezett a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra, amelyeket a rendőrség folyamatosan igyekszik kivizsgálni.

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 19:48)

„Öcsi” szerint Nyerges nem hagyta el a várost

Jártunk abban a házban, amelyikben a kommandósok is, és beszéltünk azzal a négy emberrel, akiket ma délután vittek el a TEK-esek a Magyarürögi úti házukból. Kiderült, valóban Nyerges Zoltánnal kapcsolatban hallgatták meg őket.

Információink szerint a rendőrség azt gyanította, hogy Nyerges a házban bujkál. Ezért mentek ki kora délután is a helyszínre, de végül nem találták ott.

Alaposan átnézték a lakást a rendőrök

A házban négyen laknak, de kérték, hogy a nevüket ne hozzuk nyilvánosságra, viszont készséggel nyilatkoztak kollégánknak. Azt mondták, korábban dolgozott nekik Nyerges, segédmunkásként. Műgyantával kapcsolatos munkákra vették fel.

– Volt, hogy eljött velünk a Balatonra dolgozni, de azt sem tudta, hogy Magyarországon van – meséli „Öcsi”. Ő volt az egyébként, akit Nyerges Zoltán – egy lakossági bejelentés szerint – vasárnap reggel annyira keresett a környéken.

Öcsi szerint Nyergesnek egy forintja sincs, korábban többször is tőlük kért kölcsön, egészen kis összegeket is.

Nyerges Zoltánnak nyoma sem volt a lakásban

Néhányszor ittak együtt a közeli kocsmákban, akkor a férfi mindig csöndes volt és kerülte a balhékat, „meghúzta magát”, és mondogatta is, hogy viselkednie kell, mert nemrég jött ki a börtönből. Ők egyébként azt hitték, hogy lopásért ült.

Azt állítják a házban élők, hogy nem járt náluk Nyerges Zoltán a napokban.

Szerintük egyébként a férfi a városban, vagy az erdőben bujkálhat, szinte biztosra veszik, hogy nem hagyta el Pécset.

FRISSÍTÉS (VASÁRNAP 14:59)

A razzia már kora délután befejeződött a Magyarürögi úton, elmentek a rendőrök is. Nyerges Zoltán szabadlábon van, egyelőre nem találják.

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 13:48)

Négy embert bezsuppoltak – nincs „túszhelyzet”

A helyszínről jelentjük: kiderült, nem kettő, hanem négy embert vittek el a TEK-esek a házból, két férfit és két nőt. Hogy pontosan kiket, azt nem lehet tudni.

TEK-esek és rendőrök vonultak oda, ahol már reggel is kutattak

[video:68475]

Túszejtésről nincs szó!

Úgy tudjuk, Nyerges ismerte vagy ismerhette ezeket a most elszállított embereket, talán megpróbált náluk meghúzódni.

A rendőrség továbbra is azt mondja, minden bejelentést, minden információt ellenőriznek az ilyenkor szokásos eljárás szerint, és továbbra is keresik Nyerges Zoltánt, ellene érvényben van még az elfogató parancs.

 

Négy embert – két férfit és két nőt vittek el a házból

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 13:21)

Túszul ejtett valakit Nyerges? 

Információink szerint a rendőrök a TEK-kel megerősítve újra kivonultak a Magyarürögi út környékére!

Úgy tudjuk, pajzsokkal és gépfegyverekkel felszerelkezett TEK-esek vették körül az egyik házat a Magyarürögi úton. Az utcában azt mondják az emberek, „túszhelyzet” van! Többen helikoptert is láttak, amelyik a ház, illetve a környék felett köröz.

Hamarosan videofelvételeket is mutatunk – ha kollégáink megközelíthetik a pontos helyszínt.

 

Rendőrök és kommandósok

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 13:01)

A rendőrség közölte: továbbra is nagy erőkkel keresik Nyerges Zoltánt, aki egyelőre ismeretlen helyen tartózkodik!

 

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 10:43)

Rendőrkonvoj kíséri a mentőt

Úgy tudjuk, de ezt egyelőre nem erősítette meg a rendőrség, hogy elfogták Nyerges Zoltánt. Információink szerint megsérült a művelet során, hogy mennyire, azt nem lehet tudni.

Szemtanúk szerint a Magyarürögi úton lefelé hat szirénázó rendőrautó kísér egy szintén szirénázó mentőt! Vélhetően abban van Páva Zsolt lányának támadója.

A rendőrség érdeklődésünkre közölte: továbbra is érvényben van az elfogató parancs, forró nyomon üldözik Nyerges Zoltánt, aki egyelőre ismeretlen helyen bujkál.

Ellepték a Magyarürögi utat a rendőrök

[video:68474]

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 9.26)

A helyszínről jelentjük:

Egyre több rendőr van a Magyarürögi úton. Az egyik ott lakó hívta ki őket, mert látta bemenni az egyik házba Nyerges Zoltánt!

Az egyik szomszédot még meg is szólította a férfi, aki azt kérdezte tőle, „Melyikbe’ laknak az öcsiék?” A kertben éppen szerelgető férfi válaszolni sem tudott a döbbenettől, igaz, Nyerges fél perc után kirohant az utcára.

A rendőrök most csaknem minden udvart, minden házat átnéznek a környéken, mert valahol ott bujkál Páva Zsolt lányának támadója!

 

Ebbe a házba futott be

FRISSÍTVE (VASÁRNAP 9.00)

Megtalálták Nyergest?

Információink szerint a Magyarürögi úton vasárnap délelőtt nyolc autónyi rendőr csapott le egy kék színű házra. A kétszintes épületből még nem hoztak ki senki, ezért mi sem tudjuk, hogy Nyergest kapták-e el, de nagyon valószínű.

Szombaton egész nap ezen a környéken keresték Páva lányának támadóját. A bátyja pár száz méterrel arrébb lakik a Kismélyvölgyi dűlőben.

Információnkat a rendőrség még nem erősítette meg. Mi is a helyszínre tartunk.

FRISSÍTVE (SZOMBAT 18:25)

Meszesen is megfordult

A Kismélyvölgyi dűlőben élők szerint Nyergesnek Pécsett, Meszesen él gyereke az anyjával. Tudósítónk több meszesivel is beszélt, akik elmondták, többször látták a férfit ezen a környéken, de hogy ki lehet a barátnője, azt nem tudták megmondani.

– Szerencsére nem sokat találkozom a fiatalokkal, elég zűrösek tudnak lenni. De régebben láttam ezt a férfit, akit most mutogatnak a tévében. Hogy akkor mit keresett itt, kihez jött, nem tudom – mondta egy idősebb férfi a Corvin utcában.

Az utcában egyébként többen is azt mondták, hogy mostanában nagyobb rendőri razziát nem tapasztaltak a  környéken. A pénteki napon egy ablakbetörés és autófeltörés miatt vonultak ki a rendőrök, de képet nem mutattak senkiről – mondta egy gyerekeit sétáltató nő.

FRISSÍTVE (SZOMBAT 18.15)

Gyereke is van?

Egy, a Kismélyvölgyi dűlő közelében élő férfi azt mondta, szintén két nappal ezelőtt látta utoljára Nyergest. Akkor semmi furát nem látott rajta.

– Sok zűr volt a srác körül, de úgy tudjuk, még gyereke is volt és állandó barátnője. Össze-vissza hazudott, ha kérdeztük – mondta stábunknak egy utcában lakó férfi, aki ismeri Nyergest.

Az Orfű felé vezető úton még délután is három-négy rendőrautó körözött, és a nyomozók több házba is bekopogtattak. Tudósítónk szerint információt gyűjtenek a helyiektől, ki, mikor és milyen állapotban látta utoljára Nyergest.

FRISSÍTVE (SZOMBAT 18:05)

Senkit sem kímélt?

Információink szerint, amikor Komlón élt, nevelőjének lányát erőszakolta meg. Ezután került börtönbe.

FRISSÍTVE (SZOMBAT 14:45)

Nyomravezetői jutalom és nők az utcán

100.000 forintos nyomravezetői jutalmat ajánlott fel a Baranya Megyei Cigány Önkormányzat annak, akinek információi alapján a rendőrségnek sikerül elfognia Nyerges Zoltánt.

Eközben egy pécsi nő felvonulást szervez csütörtökre a Széchenyi térre, hogy demonstrálja: nem akar „félelemben élni”.

Felhívásában azt írja: „Félünk! Közbiztonságot akarunk, szeretnénk félelem nélkül kilépni az utcára! Elég volt abból, hogy a saját városunkban nem vagyunk biztonságban csak azért, mert lányok vagyunk! Ha te is félsz, és így érzel, csatlakozz! Szeretettel várok mindenkit, hogy méltóképp emlékezzünk meg az erőszakul esett nőkről. A Széchenyi térről indulnánk, majd csendesen átsétálunk a Pécsi Rendőrkapitányság épülete elé.”

Aki csatlakozna a megmozduláshoz, az itt megteheti.

FRISSÍTVE (SZOMBAT 12:10)

Szégyelli öccse tetteit a testvére

A PécsMa stábja megtalálta Nyerges Zoltán testvérét, Józsefet. Utóbbi azt mondta lapunknak, hogy mélyen szégyelli, amit a testvére művelt.

– 16 éves koráig állami gondozott volt Zoli, utána került hozzánk. 17 évesen megerőszakolt egy komlói lányt, üldözték miatta a rendőrök. Végül ő maga adta fel magát – meséli a bátyja.

 

Nyerges Zoltán ezután 5 évet ült börtönben, nem egészen egy éve szabadult. Testvére szerint nem volt állandó munkája, bár sokszor próbálta rávenni, hogy dolgozzanak együtt az erdészetnek – ahol ő erdőtakarítási munkákban vesz részt.

– Sok nője van, azokból él, náluk húzta meg magát. Még arra sem volt hajlandó, hogy segélyt igényeljen, pedig többször is kértük rá – magyarázza a férfi.

Állami gondozásban nőtt fel Nyerges

[video:68472]  

– Én még örültem is neki, hogy két napja eljött hozzám, mert négyen vagyunk testvérek, és ide hozzám csak ritkán jön. Akkor nem látszott rajta semmi – mondta stábunknak József.

A rendőrök Pécs határában, Orfű felé is keresik Nyerges Zoltánt, a testvére ugyanis ott él. Információink szerint a rendőrök feltételezik, hogy Páva Zsolt lányának támadója az erdőben bujkál.

 

 

FRISSÍTVE (SZOMBAT, 10:13)

Információink szerint Nyerges Zoltán már ült nemi erőszak miatt, amit nem is titkolt. Úgy tudjuk, ezzel baráti körében felvágott, sőt hencegett is, hogy így viselkedik a lányokkal. Egyik ismerőse szerint már kiskorában is voltak vele problémák, de akkor nem tudtak vele mit kezdeni.

Azt még egyelőre nem tudjuk, hogy jelenleg próbaidőn van-e a támadó vagy van-e ellene bírósági eljárás folyamatban.

Frissítve (21:17)

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság elfogatóparancsot adott ki a 23 éves Nyerges Zoltán ellen. A pécsi lakos gyanúsítható azzal, hogy 2013. április 5-én 4 óra körül Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál megtámadott és bántalmazott egy 20 éves helyi lányt.

Nyerges Zoltán haja jelenleg rövidre nyírt, tüsi.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a fényképen látható Nyerges Zoltánt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-72-504-400 telefonszámon, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét.

Szívesen pózol haverjával is.

Feltöltött fotói alapján komoly szülinapi bulit csaptak. Kokain vagy porcukor a képen?

És még egy tükörben pózolós fotó!

Frissítve (17:12)

Más forrásból úgy értesültünk, hogy a lányt a Millennium Hoteltől nem messze bántalmazta a bűnöző. A szálloda kamerafelvételein jól látható, hogy a tettes utánaered a lánynak a Kálvária úton, majd az István utca sarkán támadja meg, nagyjából hat percig tart mindez.

Frissítve (16:26)

Információink szerint a lányt már a Hunyadi úton követte a támadó, s a Kálvária úton lévő alagútnál támadta meg, onnan egészen a városvezető mecsekoldali házáig bántotta, üldözte. A lány megpróbált menekülni, telefonját elvesztette, így nem tudott segítséget hívni. Úgy tudjuk, hogy vannak olyan tanúk is, akik hallották a kiabálását, rendőröknek azonban nem szóltak. Az MNO értesülése szerint a kezén megsérült a férfi, vélhetően azért, mert a lány rácsapta a házuk ajtaját a tettes kezére.

Korábban írtuk:

Erőszakos támadás érte Páva Zsolt polgármester lányát péntek hajnalban. Az áldozat el tudott menekülni a helyszínről, de súlyos sérüléseket szenvedett, jelenleg kórházban kezelik – tájékoztatott a polgármester.

A rendőrség keresi a támadót

A rendőrség jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint pénteken hajnali 4 óra körüli időben Pécsett, a Kálvária úton található alagútnál egy egyelőre ismeretlen férfi leszólította a fiatal lányt, majd bántalmazta. A 20 éves sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket szenvedett.

A támadó 20-25 év körüli, 160-165 centiméter magas, kerek formájú, szakállas, vagy borostás arcú, barna hajú férfi. A bűncselekmény elkövetésekor farmernadrágot, bőrkabátot, narancssárga színű, cipzáras kapucnis pólót, valamint fehér talpú, fekete színű cipőt viselt.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a személyleírás, vagy a térfigyelő kamerák által készített felvétel alapján a támadót felismerni véli, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályát a 06-72-504-400 telefonszámon, illetve tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Korábban írtuk:

Páva Zsolt polgármester közleménye:

„Brutális támadás érte a lányomat

Mára virradó hajnalban brutális támadás érte a 20 éves kislányomat Pécsett. Barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan indult haza gyalog, a belvároson keresztül. Az úton egy férfi követte, próbált vele szóba elegyedni, de ez nem sikerült. Majd ezt követően szexuális zaklatás szándékával  megtámadta a lányomat, aki szerencsére képes volt védekezni, így sikerült megakadályoznia a legrosszabbat, ami egy nővel történhet. Védekezés közben azonban nagyon súlyosan megsérült. A támadó eltörte az arccsontját, az orrát, szétszaggatta a ruháit, testén számos zúzódás található. Jelenleg is kórházi ápolásra szorul.

Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, ne követhessen el újabb bűncselekményeket az illető.

A lányom személyes kérését tiszteletben tartva tájékoztatom a média képviselőit, hogy a családunk most először és utoljára nyilatkozott ebben a megrázó témában, innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is.

Egyúttal arra kérek minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, hagyja, hogy gyermekünk a média jelenléte nélkül gyógyulhasson. Mint édesapa, arra kérem Önöket, ne a „szenzációt” keressék ebben az ügyben, hanem az emberséget, amelyre most gyermekemnek a legnagyobb szüksége van.

Köszönöm a megértésüket!

Páva Zsolt

Pécs polgármestere 

Pécs, 2013-04-05”

 

Az MSZP helyi szervezete közleményt adott ki az eset kapcsán:

„A Magyar Szocialista Párt együttérzését fejezi ki Páva Zsolt és családja részére.

Mélységesen elítélünk minden erőszakos cselekedetet, amely városunk bármely lakosa ellen irányul, legyen az akár a polgármester családtagja vagy bármely más pécsi.

Reméljük, a rendőrség a tőle elvárható gyors és szakszerű munkával kézre keríti a tetteseket.
Ugyanakkor tiltakozásunkat fejezzük ki a városunkban egyre nagyobb mértékben eluralkodó erőszakos cselekmények miatt és felszólítjuk a döntéshozókat, illetékes szerveket, hogy azonnali intézkedéseket eszközöljenek, hogy a pécsiek ismét biztonságban érezhessék magukat városunkban” – áll a szocialisták közleményében.

Hirdetés