Búcsúzik a pécsi állatkert

Az átépítések apropójából egy utolsó programsorozattal készül a pécsi állatkert BúcsúZOO néven. Az építkezés kezdete előtt, május 1. és 4. között várják az érdeklődőket színesebbnél színesebb programokkal. A nagyközönségtől így vesznek ideiglenesen búcsút, hiszen jövőre már új köntösben mutatkozik a zoo. 

hirdetés

Az évek óta megújulásra váró állatkertre tavaly nyert a város 1,1 milliárd forintnyi pályázati pénzt. A forrásból teljesen átalakul a zoo,  a jelenleginél több mint fél hektárral nagyobb lesz. Az ökoturisztikai élménypark nemcsak az egzotikus állatokat, növényeket, hanem a Mecsek flóráját és faunáját is bemutatja majd, valamint az akvárium-terráriumnak is helyet ad az új fogadóközpont épületében. A parkban oktatási, kutatási célokat szolgáló helyiségek is lesznek, és több tematikus részt is kialakítanak: ragadozóház, vízilóház, nagymacskák háza, állatsimogató, majomház és Afrika-kifutó is várja majd a látogatókat.

Részlet az új állatkert látványterveiből

– A változás hatalmas lesz, végre nyugvópontra juthat a pécsi állatkert ügye. Ha a közbeszerzés rendben lezajlik, akkor május végén, június elején megkezdheti a munkát a vállalkozó  – mondta lapunknak Nagy Csaba, pécsi alpolgármester.

Emiatt ideiglenesen bezárnak, ám szerettek volna még elbúcsúzni a családoktól, ezért négynapos programot szerveztek május 1-től. Az átépítés előtt tartandó BúcsúZOO program célja, hogy a megszokottnál is közelebb kerüljenek a látogatók az állatokhoz.

Ennek keretében a közkedvelt tevepárt, Maricát és Gézát etethetik, vagy a gyűrűsfarkú makikat simogathatják meg a gyerekek. Minden félórában más-más állat etetését meg lehet nézni, de lesz légvár, arcfestés, kézműves sarok és plüssállatvásár is – ez utóbbival támogatni lehet az állatkertet.

A felnőttek sem fognak unatkozni: részletes betekintést nyerhetnek az új állatkert tervezett infrastrukturális változásaiba, hiszen óriási molinókon lehet megtekinteni a látványterveket, valamint részletesebb információt gyűjteni az erre szolgáló szórólapokból.

Kedvezményes jegyekkel kalkuláltak, hogy minél több pécsi és Pécs környéki tudjon még egy utolsó sétát tenni a “régi” parkban. A  gyermeknek így 350, míg a felnőtteknek 500 forintot kell fizetniük a belépőért.

A belvárosban lévő Terrárium a Zoo felújítása alatt is nyitva lesz. Ha minden jól megy, a megújult álltakert 2015 tavaszán nyithat ki újra.

  • balatonyidezso@freemail.hu

    remélem,hogy az év mérésnél és szabványossági nyilatkozatnál ami az elöző bérlőnél volt a jegyzőkönyvet figyelembe vgeszik