Ingyen kenyeret osztanak januárban

Három pénteken oszt ingyen kenyeret januárban a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata Pécsen – tájékoztatta lapunkat a szervezet. Január 16-án, 23-án és 30-án a Fordan Center előtt kerül sor az adományosztásra. Addig is várják a rászorulóknak szánt ruhát, tartós élelmiszert a Hit Gyülekezete központjában.

hirdetés

Lapunknak Agyaki Mónika, az egyházi szeretetszolgálat pécsi vezetője elmondta, karácsonykor rengeteg karitatív akciót szerveznek időről időre, de már évek óta januárban is folytatják a karitatív tevékenységüket. A január 16-án induló akció során minden rászorulónak egy kiló csomagolt kenyeret adnak majd, mert sok szegény családnak az ünnepek után a legalapvetőbb betevőre sem telik sokszor.

A rászorulók emellett ruhaadományokra is számíthatnak, ezért a szeretetszolgálat folyamatosan várja azokat, akik fel tudnak ajánlani megunt cipőt, kabátot, sapkát, sálat. Főként a kisgyerekek ruháztatása problémás, ezért különösen várják a használt gyerekcipőket is a Hit Gyülekezete Megyeri út 62. alatti központjában.

A szervezet már december első felében is megmozdult: harminc rászoruló családnak tudtak élelmiszercsomagot biztosítani; az ünnepekre gondolva nemcsak tésztát, lisztet és konzerveket helyeztek el a csomagokban, hanem csokoládét, gyümölcsöket is biztosítottak a szegényeknek.

Nemcsak Pécsen keresték fel a szegényet.

– Folyamatosan járjuk a környező településeket; Bonyhádtól Barcsig terjed a szolgálatunk. Legutóbb Somogyhatvanba vittünk több száz kiló lisztet, ruhaneműket, az óvodának ajándékot osztottunk. Több mint száz házba jutott adomány, de a kultúrháznak könyveket is vittünk – mondta Agyaki Mónika.