Hangos lesz az év vége Pécsen!

A Punnany is tolja majd nekünk

Nem panaszkodhatnak idén sem azok, akik a karácsony után ütős esti szórakozásra vágynak Pécsen, hiszen már az ünnep másnapjától egymást érik a koncertek. A teljesség igénye nélkül fellép majd a 100 tagú cigányzenekar, az Omega, a Kiscsillag, a 30Y, a Halott Pénz, de a komolyzene barátai is örülhetnek. Összegyűjtöttük a szerintünk legérdekesebb koncerteket.

hirdetés

Ivan & The Pazarol nyitja a bulikat

December 26-án este kilenctől a Pécsi Est Caféban a magyar könnyűzenei életben még fiatalnak számító Ivan & the Parazol tagjai állnak színpadra. A ’60-as évekből erősen merítő és elképesztő lazasággal prezentált rock’n’rolljukkal megjárták már az USA-t is. Most ingyenes koncertet adnak.

Cigányzene non plus ultra a Kodályban

December 27-én látogat Pécsre a Magyar Örökség-díjas 100 Tagú Cigányzenekar, amely fél nyolctól ünnepi nagykoncerttel készül két felvonásban. A repertoár titkos, de bizton remélhetjük, hogy ismerős melódiák csendülnek fel egyedi hangszerelésben.

100 tagú cigányzenekar

Jön az Európa Kiadó!

Szintén december 27-én, 21 órakor köszön be Pécsre az Európa Kiadó, amely tavalyi albumát mutatja be a pécsi közönségnek a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében. A nyolcvanas évek kultikus zenekara hosszú idő után, 2013 júniusában új albummal jelentkezett, amelyet már új felállásban vettek fel, és mutatnak be most Pécsett.

Európa Kiadó

Vermes Timea ismét hozza barátait is

December 28-án este héttől immár hagyományosnak mondható koncerttel kedveskedik a pécsieknek Vermes Timea a Kodály Központban. A szoprán énekesnő díszvendége két Kossuth-díjas művésznő, Bangó Margit és Tokody Ilona lesz, de eljön St. Martin is. Az est első felében Puccini, Donizetti, Mozart operáiból csendülnek fel részletek, a szünet után musicalrészleteket, filmzenéket hallhatunk.

Punnany Massif dübörög a sportcsarnokban

Sajátos évzáró bulival készül a Punnany Massif a haverjaival együtt, mivel a két ünnep között, december 28-án este héttől a Lauber Dezső Sportcsarnokban nemcsak az óévet búcsúztatják, hanem bemutatják az új lemezüket is. A Halott Pénz és a D.O.G. is színpadra lép velük.

Punnany

Akusztikus Kiscsillag a Kodályban

December 29-én este hétkor Kiscsillag Akusztik – Idáig tudom a történetet címmel adnak koncertet Lovasi Andrásék. Az irodalmi színház és a popzene műfaji sajátosságaira épülő esteken a zenekar vendég fellépőkkel egészül ki: Császári Gergely, Németh Juci énekesnő és Vedres Csaba zongoraművész lépnek színpadra a zenekarral.

Lovasiék lemeze most készült el - közkívánatra vinylen is

Oratóriummal készül az Omega

Ugyancsak december 29-én, de a sportcsarnokban lép fel este héttől a legendás Omega. A zenekar tagjai szimfonikus zenekar és vegyeskórus kíséretében adják elő legnagyobb slágereiket. Több mint kétórás lesz a koncert, és azok sem kesereghetnek, akik az eredeti Omega-hangzást keresik. Az oratórium után zúzós rockszámokat is játszik az együttes.

omega - jó

Ha harmincadika, akkor 30Y!

December 30-án stílszerűen a 30Y lesz a nap egyik csúcspontja. A banda a Pécsi Est Caféban ad koncertet este kilenctől, miután idén újra visszatértek a srácok a rock’n’roll borostásabb formájához. Beck Zoliék előszilveszteri buliján az idei új slágereket is hallhatjuk.

Végigturnézza az évet a 30Y

Nosztalgikus élmények a Neotonnal

Szintén december 30-án lépnek fel Csepregi Éváék a Neotonnal a sportcsarnokban este hét órától. A bulin biztosan hallhatjuk a Santa Maria, a Holnap hajnalig, a Don Quijote, a 220 felett című örök életű szerzeményeket.

A Neotonból Csepregi Éva énekel majd
A Neotonból Csepregi Éva énekel majd

Díszhangversennyel indul az év komolyzenei része

Csak január 2-ig kell várni az év első pécsi komolyzenei koncertjére. A Kodály Központban az újévi díszhangversenyen este hét órától vehetünk részt. A garantáltan jó hangulat hívószava Roby Lakatos lesz.

pannon_filharmonikusok

Visszatér Pécsre a Budapest Bár

Január hetedikén fiatalok és idősek egyszerre tölthetnek el egy kellemes estét a Kodályban, hiszen a fülbemászó melódiákról ismert Budapest Bár nálunk tartja lemezbemutató koncertjét este héttől. A Budapest Bár énekesei lesznek a januári koncerten Kiss Tibor, Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián és Mező Misi is.

Random Trip és díjátadó

Január 9-én este kilenckor a Random Trip koncertjére lesz érdemes elmenni több szempontból is a Pécsi Est Caféban, hiszen ekkor adják át a Made in Pécs díjait is. A közönségben várhatóan a szokottnál is magasabb lesz az egy négyzetméterre jutó helyi celebek aránya.

David Bowie Show is lesz

Január 10-én a The Starmans adja elő a Pécs Est Caféban a David Bowie Showt a zenész 60. születésnapja alkalmából. Hét éve pár zenész úgy gondolta, szép lenne a rocklegenda munkássága előtt egy színvonalas koncerttel tisztelegni. Frenk, Poniklo Imre, Minda Endre és Bakó Balázs mellett minden számot más-más énekes adott elő, a program pedig akkora sikert aratott, hogy a folytatás elkerülhetetlennek tűnt. Kilenckor kezdenek.

 

[box title=”Halott Pénzzel számolhatunk vissza a téren” box_color=”#a12c2b”]Természetesen a legnagyobb buli ezekben a napokban december 31-én este és éjjel várható a Széchenyi téren. Idén a csúcsfellépő a Halott Pénz lesz 22.30-tól, s a zenekar tagjaival számolhatnak vissza majd a téren összegyűlő ezrek. Előttük sem unatkozunk, ugyanis a D.O.G lép színpadra 21 órától, míg a bulit a Tomatoes Attack nyitja 19.30-tól. A himnusz és a tűzijáték után pedig Dj. Josh.ka pörgeti a korongokat, s igyekszik fergeteges utcabált varázsolni a térre.[/box]