Decsi István Pécs új alpolgármestere

Decsi István személyében új alpolgármestert választott csütörtökön a pécsi közgyűlés – írta Pécsi Újság.hu. A politikus megválasztását követően azt mondta, a munkahelyek létrehozását tartja egyik legfontosabb feladatának. A közgyűlési Fidesz-frakció vezetéséről nem mondott le, helyettese Juhászné Müllner Marianna lesz.

hirdetés

A beruházások ösztönzését, a munkahelyteremtést tekinti legfontosabb feladatának Decsi István, Pécs csütörtökön megválasztott új alpolgármestere. A titkos voksoláson húsz igennel megválasztott politikus – akit Páva Zsolt javasolt a tisztségre – szűzbeszédében többek között kiemelte, hogy a pécsiek érdekeit kívánja szolgálni, ahogy tette eddig is a pécsi közgyűlésben a Fidesz frakcióvezetőjeként.

Hozzátette, a városnak hatalmas fejlődési lehetőséget kínál a most futó uniós ciklus, mivel „egy EKF-nyi” pénz érkezhet pécsi beruházásokra.

Decsi István bejelentette azt is, hogy a Fidesz-frakció döntése értelmében a képviselőcsoportot továbbra is ő vezeti, helyettese Juhászné Müllner Marianna lesz a jövőben.

A legutóbbi közgyűlésen leköszönt alpolgármester, Girán János gratulált Decsi Istvánnak, egyben közölte, a szervezeti és működési szabályzat szerint a neki járó végkielégítését, három havi javadalmát felajánlja a Pécsi Keresztény Egyesület és az Öttorony Egyesület javára.