Drogosok és hajléktalanok a kertvárosi játszótéren?

Hajléktalan a játszótéren - mindennapos kép itt

Az egyik kertvárosi játszótér környékén élők hangoskodó, rongáló, részeg és bekábult fiatalokról és hajléktalanokról panaszkodnak, és azt tervezik, hogy eladják lakásukat és elköltöznek a problémás helyről. 

hirdetés

Nincs nyugtuk a Varsány utcai játszótér környékén élőknek, ugyanis ott délutánonként és esténként szinte menetrendszerűen zajonganak, hangoskodnak, piálnak és az sem kizárt, hogy kábítószert is fogyasztanak fiatalok. Ha pedig nem ők okoznak kellemetlenséget, akkor a játszótéren hajléktalanok lehetetlenítik el az ott élők életét – mesélték lapunknak.

Hajléktalan a játszótéren - mindennapos kép itt
Hajléktalan a játszótéren – mindennapos kép itt

A lapunkat megkereső Molnár Tamásné, a Varsány utca 4.-ben élő nyugdíjas szerint a probléma idén április óta áll fenn, akkor kezdtek el ugyanis az elhanyagolt játszótérre járni a fiatalok. Amióta pedig ezek a 14-16 éves gyerekek tucatjával lepik el a helyet délutánonként és esténként – nyáron pedig napközben is –, a környéken élő családosok már a gyermekeiket sem merik levinni a térre – mesélte a hölgy.

"West Varsány"
“West Varsány”

– Megrongálják a padokat, a járdákat, hajnali fél 3-kor is itt randalíroznak! Sok lakó már azt tervezi, hogy elköltözik a környékről, mert ez tűrhetetlen! Volt olyan eset, hogy hiába szólunk nekik, csak trágár módon elküldenek minket melegebb éghajlatra – fakadt ki Molnár Tamásné, aki hozzátette, hogy a férje szívbeteg, és a részeg, vagy épp bedrogozott fiatalok már többször is megrémisztették, „beszóltak neki”, épp ezért már az életét félti.

Vannak még, akik lehozzák a gyereküket játszani
Vannak még, akik lehozzák a gyereküket játszani

A helyszínen járva egy Varsány utcai nyugdíjas hölgy lapunknak elmondta, hogy nyáron a fiatalok hangoskodása „teljesen elviselhetetlen”, de a környéket járó hajléktalanok is nagyon nagy gondot okoznak, ugyanis a házuk és a játszótér közötti átjárót rendszeresen „nyilvános vécének használják” a részegek.

– Azért nem vállalom a nevem és az arcom, mert félek ezektől az emberektől. Nagyon sokszor szóltunk már nekik, hogy itt emberek laknak, akik szeretnének pihenni, és tiszta környezetben élni, de csak kinevetnek, gorombáskodnak velünk, és csak remélni tudom, hogy nem fognak bántani.

Nem játszótér ez, hanem piálótér
Nem játszótér ez, hanem piálótér

Kérdésünkre, hogy szóltak-e már a rendőrségnek, Molnár Tamásné elmondta, hogy többször is kihívták a járőröket, de a fiatalok eltűntek a rendőrök kiérkezéséig. Molnár Tamásné a probléma megoldásában a városi önkormányzat segítségét fogja kérni – tette hozzá végezetül.

Látott szebb napokat ez a tér
Látott szebb napokat ez a tér

Lapunk megkereste a pécsi rendőrséget, akik közölték, hogy konkrétan a drogot fogyasztó, randalírozó kertvárosi fiatalok ügyéről nincs tudomásuk, de csendháborítás miatt valóban többször intézkedtek már a környéken. A rendőrség azt tanácsolta a lakóknak, akiket ez a helyzet zavar, hogy tegyenek részletes bejelentést.