Dupla annyi adóbevétel lehet?

A felmérés szerint majdnem kétszer annyi vagyontárgy van a városban, ami után építményadót kell fizetni, mint azt az év elején becsülték. Még mindig hiányzik közel húszezer bevallás. Eltitkolt vagyonok Pécsen.

A pécsi adóügyi osztálynál az év elején azzal számoltak, hogy mintegy 20 ezer ingatlanról szóló bevallás lesz összesen, de a földhivatali adatokból kiderült: még csaknem ugyanennyi, 15-18 ezer bevallás hiányzik. Így körülbelül dupla annyi adóbevételre számíthat a város, mint amivel korábban terveztek.

Nagy Zoltán az adóügyi osztály vezetője szerint a földhivatali dokumentumok feldolgozásának felén vannak túl, az újabb információknak köszönhetően folyamatosan küldik a felszólításokat a nem fizetőknek. Egyelőre még mindig nem büntetnek, csak írásban jelzik, fizetni kellene.

– Azt tervezzük, hogy azokra, akik a második felszólításra sem adják le a bevallásukat, magánszemélyek esetében 5.000, gazdasági társaságoknál 10 ezer forintos mulasztási bírságot szabunk ki – szögezte le Nagy Zoltán, főosztályvezető.

A városban fellelhető összes ingatlanvagyon felmérését várhatóan 2013 végére fejezik be, az ezek után fizetendő adóbevétel pedig elérheti majd az egymilliárd forintot is.

Hirdetés