Dupla annyi adóbevétel lehet?

A felmérés szerint majdnem kétszer annyi vagyontárgy van a városban, ami után építményadót kell fizetni, mint azt az év elején becsülték. Még mindig hiányzik közel húszezer bevallás. Eltitkolt vagyonok Pécsen.

A pécsi adóügyi osztálynál az év elején azzal számoltak, hogy mintegy 20 ezer ingatlanról szóló bevallás lesz összesen, de a földhivatali adatokból kiderült: még csaknem ugyanennyi, 15-18 ezer bevallás hiányzik. Így körülbelül dupla annyi adóbevételre számíthat a város, mint amivel korábban terveztek.

Nagy Zoltán az adóügyi osztály vezetője szerint a földhivatali dokumentumok feldolgozásának felén vannak túl, az újabb információknak köszönhetően folyamatosan küldik a felszólításokat a nem fizetőknek. Egyelőre még mindig nem büntetnek, csak írásban jelzik, fizetni kellene.

– Azt tervezzük, hogy azokra, akik a második felszólításra sem adják le a bevallásukat, magánszemélyek esetében 5.000, gazdasági társaságoknál 10 ezer forintos mulasztási bírságot szabunk ki – szögezte le Nagy Zoltán, főosztályvezető.

A városban fellelhető összes ingatlanvagyon felmérését várhatóan 2013 végére fejezik be, az ezek után fizetendő adóbevétel pedig elérheti majd az egymilliárd forintot is.

Hirdetés

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Re: Kosaras ( Ott vannak pl. az engedély nélküli építkezések… pl. garázsok ! – és ne soroljam ! – az aztán nem nagyon van rajta a földhivatali nyilvántartáson…)
  Re: Öregpécsi bár pontos adataim nincsenek és a két hatóság (?) együttműködéséről sem tudok,- a Földhivatalból nem ingyen adják ki az iratokat !
  Más : minden lakásba,házba eljuttatták az adatlapot (anno) ÖNBEVALLÁS volt ! (kellett volna) – lakosoknak visszaküldeni ! – mivel volt (anno) az adómentesség- jó páran nem küldték vissza az adatlapot. (stb.)
  Bocs, de ne mindent a hatóságokon kérjünk számon !
  Igaz, az ellenőrzést és a büntetést azt igen !

 2. Éppen ezt a munkát végzik… A baj az volt, hogy korábban szartak erre a nagy elődök! Nem volt semmiféle nyilvántartás csak komcsi mutyi.

 3. A pécsi adóügyi osztálynál “igazán kiválló munkát végeztek”eddig,hogy halovány segéd fogalmuk sem volt a pécsi ingatlanok darabszámáról.Csak annyit kellett volna tenniük,hogy összevetették volna a fölhivatal nyilvántartásával és rögtön kiderült volna,hogy eddig kik nem fizettek.
  Persze mindig a becsületeseken verik el port,ezért aki eddig fizette,annak a jövő évi adóját elengedik,és aki nem,annak visszamenőleg beszedik kamatostul.

 4. Sztem ha idézem “Így körülbelül dupla annyi adóbevételre számíthat a város, mint amivel korábban terveztek” akkor esetleg felezzük meg a mindenkinek a kivetett összeget. Előre is köszönjük! én úgy gondolom ez igy korrekt, gyorsan vissza lehet utani mindenkinek karácsonyra. És senkinek semmi prémium meg jutalom meg 64. havi fizetés …… mert érzésem szerint most majd ez következik….

Comments are closed.