Egészségügyben dolgozókat díjaztak Pécsen

Orvosok, védőnők és szakasszisztensek áldozatos munkáját értékelte és díjazta a pécsi önkormányzat csütörtökön a városházán. Az elismeréseket a magyar egészségügy napja alkalmából adta át számukra Páva Zsolt polgármester és Őri László alpolgármester.

hirdetés

1992 óta július elseje a magyar egészségügy napja, más néven Semmelweis-nap, ugyanis 1818-ban július elsején született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője. Rá emlékezve ezen a napon minden évben szakmai elismeréseket adnak át az egészségügyben dolgozók részére.

semmelweis díj, hl04
Nyolc szakembert köszöntött a polgármester

Pécsen idén nyolcan vehettek át oklevelet és ajándékot a városvezetéstől. Páva Zsolt polgármester röviden ismertette az elmúlt években az egészségügyi ágazatban megvalósult fejlesztéseket, kiemelve az egykori 400 ágyas klinika – ma már Janus Klinikai Tömb – felújítását, a nemrég átadott új vérellátó központ és onkológiai intézet modernizációját, valamint a Lánc utcai rendelőintézet korszerűsítését.

semmelweis díj, hl06
Őri László alpolgármester kezdeményezte a pécsi ünnepséget

– Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordítottunk az önkormányzat égisze alatt működő egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére is. Az önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőkért nem kell bérleti díjat fizetni, csökkentettük a háziorvosok iparűzési adóját, ezek mind azon konzultációk eredményei, amelyek anyagi és szakmai előrelépést jelentenek az érintettek számára – fogalmazott.

Az oklevelek átadása után az esemény szervezője és házigazdája, Őri László alpolgármester hangsúlyozta, hogy hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az ünnepi eseményt az egészségügyben évtizedek óta dolgozók.

– Pécs ma már elég erős ahhoz, hogy az elmúlt két évtized legnagyobb városi egészségügyi infrastruktúra-fejlesztési programját megvalósítsa. Ennek keretében épül meg az új kertvárosi rendelőintézet, az uránvárosi új háziorvosi rendelők, s ennek révén újulnak meg az önkormányzati tulajdonban lévő háziorvosi rendelők is.

A városvezető kiemelte: legalább ilyen fontos az emberi  tényező is, hogy egymásra is jobban figyeljünk, hogy megbecsüljük azt a munkát, amit az egészségügyben dolgozók végeznek értünk.

A kitüntetettek:

Görögné Tordasi Veronika védőnő
dr. Nagy Gábor röntgen szakorvos
Szőkéné Vincze Zsuzsanna szakasszisztens
Nádorné dr. Hamar Anikó iskolaorvos
dr. Gothár Ferenc házi gyermekorvos
dr. Kiss Ilona gyermekfogász szakorvos
dr. Gömöry István fogász szakorvos
dr. Benkő Kónya Klára felnőtt háziorvos