Egy kis változás jön a buszközlekedésben

Csak a kertvárosi végállomáson van pihenőhelye a sofőröknek

Lezárják a Hegedűs János utcát 2016. augusztus 31-étől a gázvezeték-javítási munkálatok első ütemének befejezéséig – várhatóan másfél hétre.

hirdetés

 

A Finn utcát a 20, 21, 21A, és a 121-es járatok a munkák miatt nem tudják megközelíteni. A Finn utcába betérő járatok kimaradó szakaszának pótlására megállópótló-buszokat állítanak forgalomba.

A pótlóbuszok közlekedési rendje:
– Finn utcai pótlóbusz (1): Mohácsi út – (Budai Állomás) – Finn utca
– Finn utcai pótlóbusz (2): Hőerőmű – Finn utca
– Finn utcai pótlóbusz (3): Strauss Metal – Finn utca

A 20, 21, 21A, 121-es járatok csatlakoznak az időponttól függően a fentebb felsorolt három pótlóbuszhoz. Ennek megfelelően az eddig megszokott járattal közlekedhetnek az utasok a munkahelyükre, majd a jelölt helyeken megállópótló-buszokra szállhatnak át.

A hazajutás érdekében a Finn utcából induló megállópótló buszokat biztosítanak, amelyek csatlakozást tesznek lehetővé a 20, 21, 21A, 121-es járatokra.

A pótlóbuszok és a 20-21-21A-121-es buszjáratok menetrendje elérhető a mobilitas.biokom.hu weboldalon és kihelyezésre kerül az autóbuszokra is. Az aktuális buszcsatlakozásokról a járművezetők időben tájékoztatják az utazóközönséget.

A Biokom Mobilitási Központ kéri utasait, hogy az eredeti járatukkal utazzanak munkahelyükre, mivel a Budai Állomásról induló 16-os járatok – bár gyakrabban közlekednek majd – nem garantálhatják a megnövekedett igények maximális kiszolgálását, így célzott módon pótlóbuszokkal kívánják biztosítani a zavartalan közlekedést.

Jegyek- és bérletek használata:

A Finn utca felé jeggyel utazók a 20-21-121-es buszokon érvényesített jegyük másik felét érvényesítsék a pótlójáraton, illetve a Finn utcában érvényesített jegy másik felét a 20-21-121-es buszra való átszálláskor kezeljék. A pótlójárművekre bérlettel a hátsó ajtókon is fel lehet szállni a gördülékeny közlekedés érdekében.