Egy nagy táska pénzt visz Páva Ukrajnába

A pénzügy szakemberei jönnek Pécsre

Egyre nehezebb az élet Ukrajna magyarok lakta részén is. A kárpátaljai települések megsegítésére Pécs 10 millió forintot biztosít Páva Zsolt polgármester kérésére. Nagydobrony és Mezőgecse részesül az adományból, de a városvezető városi cégek segítségére is számít.

hirdetés

Páva Zsolt egy csütörtöki, rögtönzött sajtótájékoztatón tett bejelentést a felajánlásáról, amelyet egy hét múlva személyesen juttat el a települések vezetőihez. Addig is a polgármesteri hivatalban várják a helyi cégek, magánszemélyek további adományait. A polgármester abban bízik, hogy legalább 15 millió forinttal, illetve annak megfelelő valutával tud útnak indulni.

páva zsolt-segély2

– Nagy szükség van minden apró segítségre odaát, hiszen humanitárius katasztrófa állt elő a magyarok lakta részeken is. A helyi pénz elvesztette értékét, az ott élők alig-alig tudnak megélni, drágultak ez energiahordozók, az élet – mondta Páva érzékeltetve a helyzet súlyosságát.

Mint mondta, ilyen esetben Pécsnek is kötelessége, hogy védőszárnyai alá vegyen egy-két települést. Mivel azonban az élelmiszert az ukrán vámszervek nem engedik be az országba, csak készpénzt tudnak fogadni a települések.

Páva Zsolt azt mondta: a jövőben is igyekeznek segíteni e két településnek, s ezt ajánlja mindenkinek, akinek van mozgósítható forrása e célra.