Egyelőre nem talált vevőre a Bőrklinika

Nem volt eredményes a volt Bőrklinika épületére kiírt szerdai licit, így egyelőre nem lesz új tulajdonosa a két éve üresen álló ingatlannak. 

hirdetés

Bár egy pécsi balliberális blog már kormányközeli vevőjelöltet is vizionált a volt Bőrklinika licitje kapcsán, a pletykák pletykák maradtak. A tény pedig az, hogy eredménytelenül zárult a licit, mint lapunk megtudta, egyetlen vevőjelölt sem tette le a 10 százalékos ajánlati biztosítékot a 992 millió forint plusz áfa vételárból, így értelemszerűen a szerdai liciten vevőjelölt sem jelent meg.

Úgy tudjuk, a jogszabályok szerint az önkormányzat újabb közgyűlési felhatalmazás nélkül fél éven belül változatlan feltételekkel ismét kiírhatja a liciteljárást az egykori Bőrklinika épületére.

Egyelőre nem lett új gazdája

Az ingatlan még 2009-ben került Pécs birtokába. Ennek oka az volt, hogy akkor felmerült: a Leőwey Gimnázium nem maradhat a helyén, ugyanis a korábbi szocialista városvezetés és a ciszterci rend, amely a Szent István téri iskolaépület tulajdonosa, nem tudott megegyezni. Ezért az önkormányzat egy csereügylet során az egyetemtől megszerezte a Bőrklinika épületét, a tervek szerint ide költözött volna a belvárosi gimnázium. Páva Zsolt polgármester azonban 2013-ban hosszú távú megállapodást tudott kötni a Zirci Ciszterci Apátsággal. A Leőweynek így nem kellett elköltöznie a belvárosi épületből, sőt azóta az épületet már fel is újították.

A Bőrklinika épülete azonban a városé maradt, 2015-ben az egyetem ki is költözött az ingatlanból. Azóta üresen áll.