Élelmiszert kaptak a rászorulók

Harminc rászoruló pécsi család kapott élelmiszeradományt azoknak a jóvoltából, akik a városi gyermeknapon egy jelképes jegy megvásárlásával támogatták őket. A családok kiválasztásában és a szervezésben az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ segített. Az adományokat Csizi Péter alpolgármester és Barna Béla, a Pécs Holding vezérigazgatója adta át a minap.

hirdetés

Pécs harminc legszegényebb családjának juttattak így élelmiszercsomagot. Van köztük, aki munkanélküliként nyolc gyermeket nevel, másoknak nehéz anyagi helyzetük mellett betegségekkel is meg kell küzdeniük.

Fuksz Mária egyedül nevelte fel tizenhét éves lányát. Munkája nincs, segélyből él. Azt mondja, a doboznyi élelmiszer jó beosztással legalább egy hónapig elég lesz kettejüknek. Őt is a Családsegítő Szolgálat választotta ki.

A családsegítő szolgálat több, mint tíz éve tartja a kapcsolatot velük. A szervezet 2474 gyermeket és 3837 felnőttet gondoz. Közülük került ki a mostani harminc család.

– Még többet szeretnénk adni és még több csomag tudna gazdára találni, szerencsére az utóbbi időben nőtt az adományok mennyisége és ez nagyon fontos – mondja Gyenis Gabriella, az Esztergár Lajos Családsegítő Szolgálat és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

– Úgy gondoljuk, hogy a segítség, az a legjobb pillanatban érkezett, hiszen az iskolakezdés előtti napokban augusztus végéhez közeledve igencsak fontos, hogy még jobban tudjunk segíteni azon a 30 legrászorultabb családon, akiknek komoly nehézséget okoz a mindennapi betevő megszerzése – mondja Csizi Péter alpolgármester.

A városi gyermeknapokon hagyomány lehet ezután a támogatói jegyek kibocsátása, a szervező Pécs Holding szerint ugyanis sikeresnek értékelte az ötletet.