Életút-kiállítással folytatódik a Csorba-emlékév

A pécsi irodalmár életútját bemutató kiállítás megnyitójával folytatódott kedd délután a Csorba Győző emlékév a Tudásközpontban. Az impozáns kiállítás nyomon követi az író-költő egész életművét, munkásságát. A kiállítást Miszler Tamás, a Tudásközpont igazgatója, és Dr. Nagy Imre, a Csorba-társaság elnöke nyitotta meg.

hirdetés

Az egész éves programsorozat következő állomásához érkezett ezzel a kiállítással, melyet a nagyközönség 2016. június 20-ig tekinthet meg a könyvtár nyitvatartási idejében. A kiállítást a Csorba Győző Könyvtár tájékoztató könyvtárosa, Drinóczi Ildikó állította össze, őt a helyszínen köszöntették is áldozatos munkájáért.

csorba kiállítás
Egyedülálló emlékeket mutat be a kiállítás

A megnyitó elején Sólyom Katalin színművésznő Gyurkovics Tibor szavaival emlékezett a nagy pécsi irodalmárra, majd Bognár László a város Kulturális és Köznevelési Bizottságának elnöke tisztelgett Csorba Győző alakja előtt.

Dr. Nagy Imre, a Csorba Győző Társaság elnöke Csorba Győzőre, mint a magyar irodalom nagy alakjára emlékezett, elmondta, belőle nem a nép hangja, nem a magasztos költő hangja, elsősorban az egyszerű ember hangja szólt. Ugyanakkor költészetének filozófiája a kortárs európai nagyságokéval volt egyenrangú.

csorba kiállítás 2
Sokan vettek részt a megnyitón

A programsorozat keretén belül előzetes igény jelzése esetén rendhagyó irodalomórát is tartanak a szervezők Csorba Győzőről a róla elnevezett emlékszobában osztályok, csoportok, versbarátok számára.