Elmaradt az idei Nyuszibatyu adománygyűjtés, de meglepő dolog történt…

A tavaly nagy sikerrel zárult húsvéti adománygyűjtő akciót szerette volna megismételni 2020-ban a Pécsi Egyházmegye Katolikus Karitász, több pécsi szervezet és intézmény, valamint az önkormányzat is a kezdeményezés mellé állt. A koronavírus-járvány kitörése miatt azonban nem valósulhatott meg úgy a karitatív program, ahogy azt eredetileg tervezték. Ezért is érte nagy meglepetés a szervezőket, mikor minden akadály ellenére is szép számmal érkeztek felajánlások. 

Az eredeti elképzelés az volt, hogy március 12. és április 13. között az adakozni vágyók a pécsi állatkertben adhatják le azokat a használt, de jó állapotú, vagy új játékokat, mesekönyveket és gyermekruhákat, melyeket húsvét alkalmából Pécs, Királyegyháza, és a horvátországi Vörösmart rászorulói között osztottak volna ki. Igen ám, csakhogy a zoonak a járványhelyzet miatt időközben be kellett zárnia, így nem csak a látogatókat, de az adományozókat sem tudták fogadni.

A Pécsi Egyházmegye lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a szervezetek nagy meglepetésére azonban ennek ellenére is érkeztek ajándékok, plüssjátékok, könyvek és egyéb adományfelajánlások az állatkert csarnokába.

„A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász múlt héten szállította el a felajánlott tárgyakat, és ugyan húsvét után, de mielőbb megajándékozza a gyermekeket az ajándéktárgyakkal”

– írták.

Képek: Pécsi Egyházmegye

Hirdetés