Elstartolt a Megyei Esélynap Pécsen!

A Baranya megyei CSEÖH iroda, a PKK Apáczai Művelődési Ház és a Kerek Világ Alapítvány szervezésében rendhagyó esélynap vette kezdetét pénteken, ahol lesz láthatatlan vacsora, akadálymentes színház, érzékenyítő társasjáték és sportvetélkedő is kicsiknek.

hirdetés

Az Esélynap keretein belül megismerkedhetnek a fogyatékossággal élőkkel és életükkel a pécsi általános iskolások, de lehetősége lesz izgalmas, nyitott programokon részt venni a pécsi közönségnek is. Az esemény a Baranya megyei CSEÖH iroda, a PKK Apáczai Művelődési Ház és a Kerek Világ Alapítvány közreműködésével jön létre.

A pénteki esemény főszereplői a fogyatékossággal élők, a nap célja a közeledés, az érzékenyítés és a kapcsolat teremtése a fogyatékossággal élők és környezetük között. A program két részből áll: az ANK Gimnázium és Általános Iskola diákjainak és külső iskolák tanulóinak egy projektnapot szerveznek az ötletgazdák, ennek keretében a nebulók esélyórákon, érzékenyítési programokon vehetnek részt, az esélynap másik részeként pedig nyitott programokra várnak bárkit a PKK Apáczai Művelődési Házba.

Az esélynap során az Apáczai Művelődési Házban reggel 8-tól egészen este 9 óráig lesznek izgalmas programok, például „vakon”, az érzékszerveikre hagyatkozva kóstolhatnak az érdeklődők ételeket, részt vehetnek akadálymentesített színházi előadáson, de lesz integrált kortárstánc-előadás is.