Építkezhetnek a „spanyolok” az Áperben

Építkezne a Grupo Milton a volt „Áper” laktanyában. Egyelőre azonban nem tudják, hogy mit. A cég emberei a múlt héten jártak Pécsett és ingatlanszakértőkkel a hasznosításról tárgyaltak. Úgy tudjuk, lakóparkot húznának fel a volt katonai területen.

2008 óta van lakat a pécsi Áper laktanya kapuján, miután annak területét, az összes épületet eladták egy spanyol-magyar befektetői csoportnak, a Grupo Miltonnak. Az épület és a telek azonban csak kívülről tűnik elhagyatottnak, hiszen a területen belül munkagép dolgozik. Bontják ugyanis az egykori katonai objektumokat, s a tulajdonos cég hazai képviselője is Pécsett járt nemrég.

Meggondolják, mit csináljanak vele…

Az általa megkeresett Duna House-nál a konkrét tárgyalásokról egyelőre nem akartak nyilatkozni, annyit azonban megerősítettek, hogy a spanyol befektető a múlt héten itt járt. Információink szerint arról érdeklődtek, hogy milyen beruházást érdemes a területen végrehajtani, s immáron megállapodás előtt állnak.

Az önkormányzatnál örülnének, ha végre hasznosítanák a 68 hektáros területet – mondja Magay Miklós, a városfejlesztési referatúra vezetője.

A hatósági főosztályhoz a bontással kapcsolatban is érkeztek már bejelentések, de az építési engedély kiadását még nem kezdeményezték. A pécsi építési szabályzat övezeti besorolása alapján ez a terület nagyrészt gazdasági, kereskedelmi, szolgáltató övezetbe tartozik.

Így elsősorban kereskedelmi funkciókat tölthetne be az itt létesítendő épület, de úgy tudjuk, lakóparkot is szívesen építene a befektető.

Molnár Erika, a Duna House értékesítési vezetője szerint a keleti városrészben nehéz túladni az ingatlanokon,  a volt laktanya területén sem lenne ez másképpen, ha ott új építésű lakások épülnének.  Szerinte nem igazán éri meg a befektetőknek, építőknek sem, hogyha lakóparkot húznak fel a területre.

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ismételten felhívnám a figyelmet arra, hogy az épületen MÉG ott vannak a domborművek! (reliefek?) – melyekről itt lehet olvasni
    http://www.kozterkep.hu/~/10835/
    Jó lenne, ha az “illetékesek” még idejében “megtennék a szükséges lépéseket” ! – megóvásuk érdekében !

  2. Pedig milyen szépen néz ki a “kolosszus” a Budai Vám tetejéről 🙂
    Szerintem megmenthető lenne az épület.
    Akár fürdőt is ki lehetne építeni véleményem szerint az obijektumban.

Comments are closed.