Érdektelenségbe fulladt a kormányellenes tüntetés

A legnagyobb közösségi oldalon szervezték azt a flashmobot Pécsen, a Széchenyi téren, amelyen végül mintegy kéttucatnyian tüntettek a lex CEU miatt, a civilek és a „szabadság” védelmében. A teljes érdektelenségbe fulladt eseményen az ellenzéki demonstrációk résztvevők tiltakoztak a kormány intézkedései ellen.

hirdetés

Jó idő, viszont kevés szimpatizáns fogadta a megmozdulás szervezőit szerda délután a Széchenyi téren, akik a Facebook segítségével hívták a térre a kormány intézkedéseivel elégedetlen polgárokat. A 16 órára meghirdetett esemény elején mindössze tucatnyian gyülekeztek Hunyadi János szobránál, ez a létszám a mintegy negyedórás esemény végére is alig érte el a kéttucatnyi főt.

tünci1

A tiltakozók hangos skandálással igyekeztek a járókelőket és bámészkodókat közelebb csábítani magukhoz, miután azonban ez hatástalan maradt, a tüntetők körbeálltak, s egymás kezét fogva kiabálták a „Szabad ország, szabad egyetem” és „Bátorság, összetartás!” – valamint hasonló színezetű – rigmusokat.

A villámcsődületen számos ismert pécsi ellenzéki személy vett részt, így megjelent Böszörményi István szobrász, Mellár Tamás egyetemi tanár és Benke Norbert szakszervezeti vezető is, de eljött a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (kivéve Komló) pécsi vezetője is.

Minden igyekezetük ellenére azonban a flashmob nem váltott ki érdemi hatást a téren kószálókra, az esemény cirka 15 perc után csendesen – ahogy indult – elhalt.