Bedugul a fél város nyáron

Nagyobb térképért kattintson IDE!

Jókora türelemre van szükségük az autósoknak már jelenleg is, de június közepétől egyre több helyen bontják majd az utakat. Az egyik legnagyobb akadály az Ágoston téren és környékén jelentkezik majd, itt ugyanis ötven műtárgyat is cserélnek.

hirdetés

Az Ágoston téren várhatóan június második felében indul a munka, s előreláthatólag egészen őszig kérik majd az autósok türelmét. Egy komoly, uniós támogatású csapadékcsatorna-építés zajlik majd ugyanis a környéken. Emiatt pedig folyamatosak lesznek sávszűkítések, terelések a reggel és délután amúgy is rendkívül forgalmas szakaszon.

Ha viszont nyár végére elkészülnek, az azt is jelentheti, hogy várhatóan soha többet nem változik folyóvá a templom előtti útszakasz.

– Az Ágoston tér legnagyobb problémája, hogy a felszínen hömpölygő nagy mennyiségű víz a befogadók mérete és a hegyről érkező hordalék miatt nem folyik el. Ezért a Zöldfa utcai kereszteződésnél, a Tettye utcai csomópontban, a Kálvária utcában, a Majorossy Imre utca, a Vincze utca és az Anna utcai kereszteződésekben, továbbá az Ágoston téren a víznyelőaknákat átépítjük – mondta Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Zrt. vezérigazgatója.

A Zöldfa és a Majorossy Imre utcák esetében az utcákat le kell zárni a munkák idejére. A Tettye utca Kálvária felőli részén pedig a két oldalon elhelyezett víznyelők külön ütemben készülnek, így ott csak szakaszos sávszűkítésre van szükség.

Ugyanígy még legalább két hónapon keresztül kötélidegzetet követel meg a kocsival közlekedőktől az E.ON, amely a gázvezetéket cseréli ki a 6-os út belvárosi szakaszán, a József Attila utcában. Itt a rendelkezésre álló négy helyett csak kettőn engedik továbbra is a forgalmat augusztusig. Később ugyanakkor a szakasz teljesen új aszfaltréteget kap, azaz az április óta tartó böjt után legalább úthibákat nem kell kerülgetni.

Nagyobb térképért kattintson IDE!
Nagyobb térképért kattintson IDE!

A vízszolgáltató többek között a Bálicsi úton, a Petőfi utcában és a szűken vett belvárosban gördít akadályokat már jelenleg is a közlekedők elé. A Biokom Kft.-től úgy értesültünk, hogy a cég a Perczel és a Munkácsy utcában dolgozik, előbbiben pedig a gázvezetéket is cseréli az E.ON.

Kovácstelepen és Uránváros több pontján – például a Veress Endre utcában, az Ürögi fasornál a Pétáv vezetékei miatt kell számítani torlódásokra.

A fenti munkák bizonyosan folynak majd a nyár első felében, de ahogy azt Lóczi Szidónia, a Biokom Nkft. pr-menedzsere elmondta: folyamatosan futnak be a céghez az útfelbontási kérelmek, így várhatóan még sok helyen lesznek terelések a nyár folyamán.

Térképünket éppen ezért folyamatosan frissítjük!

[box title=”Magyar Közút: mindenhol számíthatunk rájuk” box_color=”#942e2e”]A várost átszelő útszakaszokat kezelő Magyar Közút részéról Pécsi Norbert Sándor szóvivő azt mondta lapunknak, a nyáron hosszabb, egybefüggő felületen nem terveznek beavatkozást, azonban lokálisan folyamatosan fognak végezni burkolatjavítást, kátyúzást, amelyek egy-egy helyszínen a munkavégzés napján járnak forgalomkorlátozással.[/box]