Fiókot zár be Pécsen az Erste Bank

A Diána téri Erstének búcsút inthetnek a kertvárosiak

Nagyon úgy tűnik, hogy az Erste Bank, az ország egyik legnagyobb ügyfélkörével bíró pénzintézet faképnél hagyja a Pécs legsűrűbben lakott, 50 ezres városrészét, Kertvárost. Az Erste ugyanis bezárja a Diána téri fiókját, ahova igen csak sok kertvárosi járt pénzügyeiket intézni.

hirdetés

Az Erste Bank azzal indokolta az országos fiókhálózatának „átalakítását”, azaz a fiók-összevonásokat és bezárásokat, hogy az utóbbi években megváltoztak az ügyfélszokások (a napi bankolást egyre inkább netbankon vagy call centeren keresztül végzik az emberek), valamint a fiókok bérleti szerződése is nyáron jár le.

A Diána téri Erstének búcsút inthetnek a kertvárosiak

Az, hogy ezek közül melyik indok vonatkozik a kertvárosi fiók megszüntetésére, kérdéses. Mindenesetre az Erste közleménye azt üzeni a kertvárosiaknak, hogy az ügyfelek „továbbra is elérhető közelségben kereshetik fel az Erste fiókjait”.

Az Erste állítólag „fiókmodell” bevezetését is tervezi, amivel kibővítik az ügyfelek számára az önkiszolgálást, kevesebb lesz az adminisztráció, erősebben építenek a tanácsadók tudására, és például a hét minden napján éjjel-nappal nyitva tartanak majd.

Ezt most erősen megkérdőjelezhetjük – aligha valószínű, hogy valaki ott fog ülni a fiókban hajnali 3-kor – és persze ettől még a kertvárosiaknak be kell bumlizniuk a belvárosba – mert bizony nem mindenki használja bankolásra okostelefonját.

Itt a vége

Addig is, amíg be nem köszönt Pécsre a „bankolás jövője” – ahogy azt az Ersténél hívják – jöhet a kemény sorban állás és várakozás az egyetlen pécsi fiókjukban.

Weissmüller Angelika, 43 éves kertvárosi lakos lapunknak elmondta, megdöbbenve látta, hogy ezentúl a Rákóczi útra kell mennie a tőle pár száz méterre lévő Diána téri fiók helyett.

– Sokkal körülményesebb lesz így a pénzügyeim intézése, és gondolom nem vagyok ezzel egyedül, mivel sokan jártak ebbe a bankba Kertvárosból. Fogalmam sincs, hogy mekkora tömegnyomor lesz az Árkád melletti bankban, hiszen ott már az összevonások előtt nekem csomószor 30-40 percet kellett várnom, mire sorra jutott az ember – mesélte lapunknak.

A kertvárosi fiók bezárásával kapcsolatban megkerestük az Erste Bankot. Kérdésünkre, hogy vajon a belvárosi fiókban az odaterelt kertvárosiak miatt mennyire fog megnőni a várakozási idő, és hogy mit tesznek annak érdekében, hogy ez a várakozási idő csökkenjen elmondták, hogy a pécsi belvárosi fiókban növelik a létszámot a kertvárosi fiók zárásával egy időben. Emellett készpénz-befizetésre alkalmas bankautomatát is telepítettek a bankba, hogy csökkentsék a pénztári sorban állást. Arra viszont nem kaptunk választ, hogy mennyi kertvárosi ügyfelüket érinti a helyzet.