Évente tízesével lesz több kamera

Évente tíz kamerával bővülhet a pécsi térfigyelő rendszer, miután az önkormányzat elkötelezett a fejlesztést illetően. A tervek szerint Kertvárosban, Uránvárosban, az egyetemi városrészben és Meszesen is telepítenek új eszközöket.

hirdetés

Jelenleg 63 térfigyelő kamera működik Pécs belterületén, de a következő hónapokban jelentősen emelkedhet a számuk. Őri László alpolgármester, a Közbiztonsági Tanács vezetője szerint a pécsi önkormányzat elkötelezett a városi térfigyelő kamerarendszer bővítésében, ennek eredményeként korábban a belvárosban, legutóbb pedig tavasszal a keleti városrészben is csatlakoztak új berendezések a hálózatba.

– Az évről évre javuló rendőrségi statisztikákhoz ezek a fejlesztések is nagyban hozzájárulnak. Számunkra ugyanakkor ugyanilyen fontos, hogy az emberek szubjektív biztonságérzete is javuljon, s ehhez is hozzájárulnak a beruházások – fogalmazott a városvezető.

Már öt napon át rögzítenek
Egyre több városrészbe telepítenek kamerákat

A tervezett helyszíneket szakemberek segítségével határozzák meg ezekben a hetekben, ennek alapján készül el egy szakértői anyag a közeljövőben. Az önkormányzat a jelentés iránymutatásai alapján fog döntést hozni a fejlesztés részleteiről, így a források nagyságáról, valamint a telepíteni kívánt kamerák számáról és pontos helyszínéről.

Jelenleg is zajlik a térfigyelő központ fejlesztése, az új kamerák egyebek mellett Kertvárosban, Uránvárosban, az egyetemi városrészben és Meszesen kaphatnak helyet. A mostani 63 eszközt évente tízes nagyságrendben szeretnék emelni.

Az mindenesetre elmondható, hogy a kamerával megfigyelt területeken érezhetően javult a közbiztonság, de ez köszönhető a járőrök közterületi jelenlétének is.