Kaszkadőrshow és ezer motor jön Pécsre

Vagánykodni csak a megfelelő tudással és biztonsággal lehet

Nemcsak motorosoknak, de a csillogó-villogó járgányok szerelmeseinek, a kaszkadőrös bemutatók rajongóinak is érdemes lesz felkerekedniük április 25-én, hiszen már délelőtt 10-től lesznek programok az Expo Centerben a negyedik pécsi motoros napon.

hirdetés

– A már-már hagyománnyá vált szokásos városi felvonulás mellett idén komolyabb, egész napos programokkal várják majd az érdeklődőket a szervezők – újságolta lapunknak a rendezvénynek helyet biztosító Pécs Holding Zrt. pr-menedzsere, Péter-Domán Zita.

A régiós motoros egyesület ezért szólítja meg minden évben a motorosokat és motorbarátokat, hogy felhívja a figyelmet a motoros szezonkezdetre, s az ezzel együtt járó balesetek elkerülésére.

A rendezvény fénypontja idén is a másfél órás felvonulás lesz, amelyre több mint 1000 motort várnak. A vasparipákkal érintik Pécs legforgalmasabb csomópontjait, így a Széchenyi teret is.

Az egész napos rendezvényen szakmai kiállítók mellett a balesetvédelemmel kapcsolatos programok, bemutatók lesznek és színpadi beszélgetésekre is sor kerül.

Idén először egy társrendezvény is kapcsolódik a guruláshoz: az országos Stunt Riding Bajnokság pécsi futamát rendezik meg. A világ egyik leglátványosabb technikai sportjának hazai rendezvényén akrobatikus mutatványokat, egykerekezéseket láthat a közönség, ráadásul mindezt 10 órától egészen délután négyig, méghozzá ingyen.

Programok a színpadon és a bemutató téren:

10.30 Beszélgetés Kis „Wecca” Viktóriával, a H-Moto Team versenyzőével

11.00 Beszélgetés Bálid Mátyással, az ország legidősebb aktív motorosával

11.30 Mentőmotor-bemutató és mentési szimuláció a Magyar Mentőmotor Alapítvány jóvoltából

12.00 Rendőrmotor-bemutató

13.00 Felvonulás a városban

14.30 Motorozási Trendek 2015 – beszélgetés a Motorrevü főszerkesztőjével

15.00 Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület – baleset- és mentési szimuláció

10.00-16.30-ig Stunt Riding Bajnokság