Ezer pécsi iskolás örülhet hamarosan

Több mint 1,3 milliárd forintból bővül a Pécsi Református Kollégium iskolaközpontja az Engel János úton: egy teljesen új iskolaépületet húznak fel, a tantermek mellett természettudományos labort is kialakítanak, de a sportolási lehetőségekre is nagyobb tér jut.

hirdetés

Március 30-án, azaz csütörtökön 17 órakor a szülőket és az érdeklődőket fórum keretében tájékoztatják a helyszínen arról a nagyszabású iskolaépítési programról, amely hamarosan megkezdődik a Pécsi Református Kollégiumban. Mint dr. Kádár Péter főigazgató elmondta, a több mint 1,3 milliárd forintos központi pályázatból megvalósuló fejlesztés során egy régi épületet lebontanak, helyére egy teljesen új iskolaépület kerül majd. Ebben 14 tanterem lesz, de a természettudományos oktatást erősítő szaktantermeket és laboratóriumot is létrehoznak. A reáltudományok terén egyébként a pécsi “Refi” hagyományosan erős, számos regionális és országos versenyen bizonyítottak már a diákjai. A természettudományos labort a hozzá tartozó szertárakkal csaknem 150 négyzetméteresre tervezik, és a legmodernebb interaktív oktatási felszereléssel látják el. A bővítésben egyébként helyet kapnak tanári és egyéni fejlesztő szobák is.

refi_03
A háttérben a jelenlegi iskolaépület is látszik

A sportolási lehetőségek is tovább bővülnek: bár a református iskolaközpont korszerű tornacsarnokkal rendelkezik, a mindennapos testnevelést még így sem egyszerű megszervezni. A mostani beruházás során ezért egy úgynevezett féltornatermet is építenek: a 360 négyzetméteres egység kisebb, mint a szabvány sportpályák, de a kispályás játékokra tökéletesen alkalmas.

refi_02
Modern és zöld lesz az új létesítmény

A több mint 1,3 milliárd forintos beruházás a tervek szerint az idei tanév végén, 2017 júliusában indul.

Mintegy ezer tanuló életét segíti
Bár a mostani beruházás a Pécsi Református Kollégium alapfokú oktatási részét érinti, mégsem csak a mintegy 450 általános iskolás élvezheti az előnyeit, hanem az összes, mintegy ezer tanuló. A gimnázium és a szakiskola épületének egy részét ugyanis az általános iskolások is használják, a bővítés után viszont az új termekbe költözhetnek, azaz a gimnazistáknak is több helyük lesz. Kádár Péter főigazgató hangsúlyozta, külön öröm, hogy a reformáció 500 éves jubileumi évében kezdődhet meg a nagyszabású beruházás.