Ezért körözött Pécs felett egy helikopter

Csak bejelentkezett a légtérbe munkavégzés céljából. 

hirdetés

Több olvasónk is jelezte, hogy nem tudják, miért köröz a város és a Mecsek felett egy helikopter. Dragovácz Márk a Pécs-Pogány Repülőtér vezetője lapunknak elmondta, hogy egy Budapestről, vagy esetleg Budaörsről érkezett – bérelt vagy céges – helikopter jelentkezett be Pécs légterébe munkavégzés céljából. Azt nem tudja, hogy mit csináltak pontosan, lehet ez a munka például geodéziai felmérés, vagy légifotózás – mondta.

A feltehetően Bell 206-os típusú gép nem szállt le Pécsett, nem is fog, egyből megy vissza a főváros felé – mondta.

Egy Bell 206-os helikopter:

A repülőtér vasárnap délelőtt közleményt adott ki a Facebook-oldalukon a helikopterrel kapcsolatban, amiben tisztáznak pár részletet:

“A [helikopter] pilótájától az a tájékoztatást kaptuk, hogy az Antenna Hungária részére végzett méréseket a TV torony körül, a munkarepülésben meghatározott bizonyos távolságokból és magasságokról. Ezért volt látható több helyen is 10:30 és 14:30 között. A Bell 206-os sokaknak ismerős lehetett akik voltak már a legutóbbi repülőnapjainkon és közelről látták vagy kipróbálhatták a sétarepülés élményét ezzel a helikopterrel amelyet a Fly-Coop üzemeltet.”