Máris megvan a trafikos rabló

Rendőrkézen a rabló

hirdetés

Mint arról korában hírt adtunk szilveszter hajnalban a Nagy Imre úton lévő trafikba egy férfi bement, és fegyverrel, vagy annak utánzatával az eladót a bevétel átadására kényszerítette, majd a helyszínről elmenekült.

A beszerzett adatok, valamint a vallomások alapján a rendőrök még 31-én beazonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Sz. Roland 26 éves pécsi lakost. A férfit 17 óra 30 perckor fogták el a nyomozók, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a gyanúsítottal szemben – őrizetbe vétele mellett – rablás miatt folytatja a büntetőeljárást.

Korábban írtuk:

December 31-én, hajnalban egy férfi fegyverrel vagy annak utánzatával az egyik pécsi Nemzeti Dohánybolt bevételét követelte az eladótól.

A fenyegetés hatására az eladó átadta a kasszában lévő készpénzt a rablónak, aki elmenekült a Nagy Imre úton található trafikból.

trafik1

Az elkövetőről a bolt biztonsági kamerája felvételt készített, melyen egy 25-30 év körüli, körülbelül 175-180 centiméter magas, átlagos testalkatú, fehér bőrű, barna szemű férfi látható.

trafik3

A cselekmény elkövetésekor kezén kesztyűt, arcán maszkot, fekete cipzáras ismeretlen feliratos dzsekit, kapucnis sötét színű felsőt, sötétkék szennyezett munkásnadrágot, fekete cipőt viselt.

trafik2

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiről, jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06(72)504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Az év utolsó napjára virradó reggel egy telefonboltot is feltörtek Pécsen a Citrom utcában. Hogy mennyi készüléket és egyéb értéket vittek el, egyelőre nem tudni.

A boltba a kirakatokon keresztül juthattak be a elkövetők, ugyanis annak üvege ripityára tört. Az üzlet tulajdonosa azt mondja, több készüléket is elvittek, a keletkezett kér meghaladhatja a több százezer forintot.

betörés telefon bolt1

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mennyi terméket loptak el a boltból.

betörés telefon bolt
Innen vitték el a bemutató készüléket

Fél nyolckor hívta fel a tulajdonost a biztonsági cég, hogy betörtek a boltba. A zajokat a környéken lakók is hallották. A riasztót egy hónapja állították be, az azonban nem működött. Bár készpénzt nem találtak az üzletekben, telefonokat és egy táblagépet elvittek a betörők.

A telefonbolt egyébként 2006 óta van a Citrom utcában. A tulajdonostól megtudtuk, ebben az évben már másodszor törtek be hozzájuk, az első esetnél meglett az elkövető.

A rendőrség a helyszínelést követően ismeretlen tettes ellen kezdte meg nyomozását.

 • Szekeres András

  Állítólag a pánikgomb a semmibe volt kötve!A tulaj sajnálta a lét.Rezsicsökkentés trafikos módra.

 • vackor

  Úgy!

 • Maci Laci

  Most így volt, vagy úgy volt?

 • na ja

  Addig nem lesz rend, még az eddigi kormányok vannak vagy lesznek hatalmon! Ez van, de ezt fel kéne fogni végre!

 • MZ/x

  Aztán majd a rendőrség csodálkozik és letartóztatja a sértetteket ha esetleg valaki a saját kezébe veszti a dolgokat… meg kell hagyni az utóbbi években a rend büszke szolgái nem éppen voltak a helyzet magaslatán. egyre több az erőszakos bűncselekmény ebben a városban.. sokan félnek. RENDET KÖVETELÜNK VÉGRE…..

 • Pécsi Lakos

  Épp azért rámolják ki, mert nem biztonságos… És egyébként is bárki kirámolhatná. Még egy 10 éves kisgyerek is vizipisztollyal.

 • Pécsi Lakos

  Magyarország , Én igy szeretlek !:

  Ekkora ostobaságot is rég olvastam. Igazi seggnyaló lehetsz.

 • Pécsi

  Annak mekkora felelőssége van, aki kitalálta, hogy ne lehessen belátni ezekbe az üzletekbe? Én lehet, hogy feljelenteném, mert köteleztek arra, hogy ilyen arculata legyen a boltnak, ami nem biztonságos

 • Magyarország , Én igy szeretlek !

  Aztán , ha kirabolták már az összes boltot , akkor a te lakásod következik és ha éppen otthon leszel , akkor meg is erőszakolnak és az aktusról kiteszik a képeket a közösségi oldalakra és ettől boldogabb leszel majd mint most vagy.

 • Pécsi Lakos

  Rabolják ki az összeset… Én még meg is tapsolom őket…