Folyamatosan újul meg a pécsi ellátás

Ifjú dietetikusok munkában

Átadták az Egyesített Egészségügyi Intézmények új diabetológiai részlegét a Veress Endre utcai rendelőintézetben. A szakrendelésen 3 új korszerű rendelőben két diabetológus orvos, két diétás nővér és két dietetikus látja el a pécsi betegeket.

hirdetés

A betegek igényeit figyelembe véve lehetőség lesz arra, hogy maguk a betegek közvetlenül is fordulhassanak a dietetikusokhoz tanácsadásra, a jövőben pedig a dietetikusok is részt vesznek majd az Intézmény által szervezett lakossági szűréseken is.

diabetológia5
Az új pécsi diabetológiai szakrendelés az országban szinte egyedülálló

Páva Zsolt polgármester az átadón elmondta, hogy a pécsi egészségügyi ellátás folyamatos modernizálása évek óta a városvezetés kiemelt feladata, hiszen fontos, hogy a pécsiek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek. Ezért öröm – folytatta a polgármester – hogy megújul a 400 ágyas, és hogy sok más egészségügyi beruházás mellett épül az új onkológiai  centrum, az új Regionális Vérellátó, és a Rét utcai rehabilitációs központ is.

diabetológia1
Az új rendelőben a cukorbetegek speciális kezelése mellett prevenció is zajlik

A városvezető zárásként hozzátette, hogy az új diabetológiai rendelők létesítése egy újabb lépés afelé, hogy Pécsett legyen a legmodernebb, legkényelmesebb és legjobb orvosi ellátás az országban.

A hiánypótló szakrendelés kialakítását Pécs városa támogatta, hiszen a városban, illetve a megyében sem volt a járóbeteg ellátók között komplett diabetológia szakrendelés. A cukorbetegek gondozása tehát az új szakrendelésnek köszönhetően nem fogja terhelni a fekvőbeteg ellátórendszert és nem utolsó sorban a betegeket sem.