A PTE Kommunikáció Tanszékén tartott érzékenyítő előadásokat több napon keresztül az Emberség Erejével Alapítvány, amely kiverte a biztosítékot Hoppál Péternél, mert szerinte a szervezet hangsúlyos feladata a melegek iránti érzékenyítés. Polyák Gábor tanszékvezető nyílt vitára hívta az országgyűlési képviselőt, aki viszont bocsánatkérést vár el – írja a Pécsi Stop.

hirdetés
Uránia Mozi

Mint azt megírtuk, december közepén egy háromnapos rendezvényen a pécsi Emberség Erejével Alapítvány az emberi jogokra érzékenyített iskolás csoportokat. A foglalkozások egy részén előkerült a szivárványcsaládok és a homoszexualitás kérdésköre is, de nem ez volt az esemény fő profilja, noha a pécsi kormányoldali lapok már a rendezvény előtt nekiálltak félremagyarázni a dolgokat úgy, hogy a program egytizedét jelentő melegjogokat emelték ki.

Hoppál Péter

Hoppál Péter volt kulturális államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő is több ilyen cikket is megosztott a Facebook-oldalán. Lehet, hogy ezért és az is lehet hogy nem, de a rendezvényen helyszínén, a PTE Kommunikációs Tanszékén ezt követően feltűntek idősebbek, számonkérve tanszéken dolgozókat, és hát…buzizva. A sajnálatos esetről itt írtunk. Hoppál Péter pedig így reagált rá Facebook-oldalán:

A pécsi 12 év (!) feletti diákokat “érzékenyítő” libsi bulika kudarcba fulladt. Az iskolák ugyanis tudtommal nem küldtek diákokat. A cikk tehát újabb hazugság, nem volt mit megtámadnia a nyugdíjasoknak! Engem azonban a Soros-média új terméke betámadott az agymosott pecsma.hu hasábjain. Itt a válaszom nekik:

Polyák és Nimmerfroh urak hazugsággyára Rákosit és Kádárt is lepipálja. Önöknél az egyetemen a nyílt kormányellenes politizálás, na az rendben van minden órán, ugye, Polyák úr? Gratulálok! Az én hallgatóimtól meg lehet kérdezni, önökkel ellentétben én soha nem vittem be politikát az órára! Ja, sajnos abban is hazudnak, hogy az egyetem nem bukott politikusok menedékhelye! A PTE tele van bukott balliberális politikusokkal, de ez EDDIG nem volt gond. Újra gratulálok! Mint ahogy a lezüllesztett pecsma.hu-hoz is gratulálok! Jár a csoki Gyuri bácsitól! Rólam hazudozhatnak fel-alá saját beteg világukban, lehet engem bukottnak nevezni, meg majdnem bárminek is, de az emberek nem hülyék, és nem lesznek libernyákok! Hiába küzdenek a zsoldosok ezért!
Boldog karácsonyt!

Polyák Gábor, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék vezetője

Ehhez a bejegyzéshez szólt hozzá Polyák Gábor tanszékvezető is, nyílt vitára hívva Hoppált:

Üdvözlöm kolléga úr! Ha ideje engedi, szívesen látom egy nyilvános vitára az emberi jogok oktatásban betöltött szerepéről. Ott lesz alkalma elmondani azt is, miből gondolja, hogy az én óráimon pártpolitika lenne a téma. Egyébként rosszul tudja, nagyon sok középiskolás járt az Emberség Erejével Alapítvány programján. Ha éppen az egyetemen lett volna, Ön is láthatta volna őket. Önnek is boldog karácsonyt!

A csörte kicsit még folytatódott Hoppál Péter persze válaszolt is, de bizonyára mindenki sejti, hogy mit.  Hazudozással vádolta meg Polyákot, bocsánatkérést várva, annak hiányában pedig jogi útra terelné az ügyet, a vitára meg így mondott nemet:

Egyébiránt megköszönve vitára szóló invitálását engedje meg, hadd fontoljam meg, leülök-e olyan emberrel vitázni, aki 24 órás “ismeretségünk” alapján notórius hazudozónak tűnik. 

További részletek itt, melyekből pontosan kiderül, hogy ki mit írt a Facebookon., és ahhoz ki mit kommentelt.