Fotóriporterünk kapta a sajtódíjat

Nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódóan adták át pénteken este a Pécsi Nemzeti Színházban az idei sajtódíjat, amelyet a PécsMa.hu és a Pécsi Hírek fotóriportere, Müller Andrea vehetett át.

hirdetés

A Kőszívű ember fiai darab premierje előtt, Áder János köztársasági elnök jelenlétében Páva Zsolt, Pécs polgármestere adta át a díjat, s közölte, hogy egyhangú volt a döntés a közgyűlésben a díj odaítélésekor. A pécsi önkormányzat kiemelkedő fotóriporteri tevékenységéért adományozta neki a Várady Ferenc-díjat.

Andi4

Rázga Miklós színházigazgató olvasta fel Müller Andrea laudációját. Mint mondta, munkája során tanúsított precizitásával, maximalizmusával és igényességével érdemelte ki az elismerést 2014-ben.

Müller Andrea Pécsett született. Két évtizedes fotóriporteri pályafutását a megyei napilapnál, a Dunántúli Naplónál kezdte, ahol 10 éven át tevékenykedett. Itt munkáját Magyar Lajos-díjjal ismerte el a szerkesztőség. Ezt követően az önkormányzat lapjánál, a Pécsi Hírek elődjénél kezdett el fotózni, ma is itt dolgozik, fotói a hetente megjelenő lapban éppúgy helyet kapnak, mint a lap online felületén, a PécsMa.hu-n.

Andi7

Az elmúlt 20 év összes jelentősebb Pécset érintő eseményét dokumentálta, fotói országos napilapokban is megjelentek,dolgozott már a HVG-nek, a Nők Lapjának, a Magyar Hírlapnak, számos gazdasági lapnak és rendszeresen jelennek meg képei a Magyar Nemzetben is.

Jelentősebb munkái között tartjuk számon a Pécsi Országos Színházi Találkozók dokumentálását, számos színészportré elkészítését, köztük Bereményi Géza rendező, Udvaros Dorottya színművész, Dés László zeneszerző és természetesen a kiváló pécsi művészek.

Az Európa Kulturális Fővárosa projekt nagyberuházásairól fotósorozatot készített, hiszen a Kodály Központ alapkőletételétől egészen az első ünnepi koncertig szinte valamennyi fontosabb állomást megörökített, éppúgy, mint a Zsolnay-negyed megújulását. Nem hagyhatjuk említés nélkül a Placido Domingo pécsi látogatásáról készült képeket sem.