Freskó színesíti a börtön falát

Megmutathatták kreatív oldalukat a pécsi elítéltek, ugyanis 15 rab a saját elképzeléseit és gondolatait festette a pécsi börtön falára, mely freskóként állt össze.

hirdetés

Volt olyan rab, aki pálmafákkal övezett homokos tengerpartot, más inkább a polaroid fotókra emlékeztető képeket, a szerelmet, az életet, a vágyakat és a sorsot festette a börtön falára, de akadt, aki emberi alakokat ábrázolt.

– Az én kezem munkáját a kisebb méretű művek és a tájképek dicsérik – mondta az egyik művészlelkű elítélt. – Ezekért a festményekért megkaptam a legjobb tájfestő díjat is, egy aranyszínű ecsetet.

A fogvatartottak több hónapon át dolgoztak az alkotásokon, ugyanis a börtön szabadtéri falán kívül különböző rajzokat és más típusú festményeket is készítettek.

Dékány Zsolt, a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet börtönparancsnoka elmondta: ez komoly lehetőség a pécsi börtön lakói számára, hiszen így egyrészt le tudják kötni az idejüket, másrészt viszont előtérbe kerül a kreativitásuk, amit fejleszthetnek is alkotás közben.

  • niky

    saj nálom a börtön be ölöket ugyan ojan emberek itél kezni sen ki felet nem lehet